Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pauline vill ta musiken utomlands

Efter att ha spelat pingis och extraknäckt som trädgårdsmästare är sångerskan Pauline Kamusewu slutligen tillbaka med uppföljaren till debutskivan "Candy rain" från 2003. "Det har tagit för lång tid", säger hon.
Sedan debuten 2003 har hon spelat pingis och extraknäckt som trädgårdsmästare.
Nu är Pauline Kamusewu slutligen tillbaka med sin andra platta.
-Det har tagit för lång tid, säger sångerskan.
Pauline Kamusewu var bara 19 år gammal när hon slog igenom. Låten "Running out of gaz" blev en stor hit 2003 och kort därefter släpptes debutalbumet "Candy rain" som gav Pauline en Rockbjörn för bästa nykomling. Men sedan dess har det varit tyst från den unga soulsångerskan.
-Jag har fortsatt att skriva musik till mig själv och till andra artister. Jag har gjort allt man ska göra förutom att släppa en platta, säger Pauline Kamusewu, som tycker att det tagit lite väl lång tid för uppföljaren att bli klar.
-Jag vet andra som har längtat och det har jag också gjort, säger hon.

Bollkontroll

Förutom att arbeta med artister som Christian Falk och Mando Diao har Pauline ägnat sig åt sitt extrajobb som trädgårdsmästare när hon inte har spelat pingis.
-Det började på rasterna i skolan när jag var 11-12 år. Jag har alltid tyckt om bollsporter, när det var sportlov så fick man en lista på vad man kunde göra i samband med skolan och då gick jag och min kompis och spelade pingis.
Pauline är numera sponsrad av Stiga, trots att hon inte tävlar inom sporten.
-För två år sedan så var vi ett antal artister som skulle uppträda strax utanför Båstad. Då hade Stiga kommit dit och ställt upp pingisbord och höll en turnering med 180 tävlande. Jag kom på en fin liten åttondeplats och då frågade Stigas representanter om jag vill få lite grejer av dem.

Vill utomlands

Den nya plattan "Never said I was an angel" är bland annat inspirerad av sångerskans rötter i Italien och Zimbabwe.
-Jag är född i Zimbabwe, men har aldrig träffat min biologiska pappa. Mamma gifte sig med en svensk i Zimbabwe och han adopterade mig, jag ser honom som min pappa, förklarar Pauline.
Texterna har hon bland annat skrivit i pappans hus i Älmhult, där byggt melodier med hjälp av sin farmors gamla piano.
Drömmen för den svenska soulsångerskan är att slå igenom utomlands. Något som hon nu tar sikte på.
-Det var synd att det inte blev av förra gången, jag vet inte varför, säger hon.
-Jättemycket intresse har kommit från Frankrike, England och Spanien. Jag har precis blivit utsedd till "Record of the week" i ett brittiskt magasin.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!