Foto: Lisa Björk
 Foto: Lisa Björk

Nu vågar han göra sin musik

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. När Fibes, Oh Fibes karriär tuffade uppåt hoppade han av. Med sin solodebut gör Anders Boson det han helst vill. - Jag har haft höga krav på mig själv som hämmat mig. Men nu vågar jag göra min musik, säger han.
Med "Don't let me go" söker Anders Boson, 36, sitt eget uttryck. Det har inte varit helt självklart.
- Det har varit en resa att hitta dit och jag är nog inte framme än, säger han.
- Det har varit svårt att tro att det jag gör är bra.

Beslutade att hoppa av

Han var trumpetare i Fibes, Oh Fibes från starten 2003.
Men för några år sedan fattade han beslutet att hoppa av.
- Med bandet hade jag varit med om att vara förband till Lionel Richie i Globen och spela på Hultsfredsfestivalen, säger han.
- Det var fantastiska spelningar.

Självklart beslut

Ändå var det ett självklart beslut att koncentrera sig på sin egen musik.
- Det var ju aldrig min musik. Dessutom var de andras strävan att bli yrkesmusiker. För mig är kombinationen jobb och musik perfekt, säger Anders Boson, som jobbar som socionom.

Hans skapelse

"Don't let me go" är hans skapelse med lite hjälp från vänner.
- Mathias Nilsson, från Fibes, Oh Fibes, har producerat och varit mitt bollplank. Men de andra i bandet har inte fått höra albumet än, säger han och skrattar.
- Jag träffade Fibes-basisten Edvin Edvinsson nyligen och han fick mitt album. Han är ju med på en låt, utan att veta om det.
Anders Boson förklarar:
- Vi hade en gemensam studio och gick in och ut ur varandras projekt. Den låten han är med på är från då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag