Olle Jönsson och Christer Ericsson i Lasse Stefanz. I måndags kunde Expressen berätta att Olle Jönsson skickat ett mejl där han berättade att han inte ville göra fler spelningar med det populära dansbandet. Nu går det att läsa i ett pressmeddelande att Jönnson är sjukskriven. Foto: Ludvig Thunman
Olle Jönsson och Christer Ericsson i Lasse Stefanz. I måndags kunde Expressen berätta att Olle Jönsson skickat ett mejl där han berättade att han inte ville göra fler spelningar med det populära dansbandet. Nu går det att läsa i ett pressmeddelande att Jönnson är sjukskriven.  Foto: Ludvig Thunman

Mysteriet kring Lasse Stefanz: "Sjukskriven"

Publicerad

Efter Olle Jönssons plötsliga avhopp:

Nu ställer Lasse Stefanz in konserter.

"Olle Jönsson är nu sjukskriven tills vidare. Vi i bandet ser oss därför tvingade att ställa in helgens spelningar, något vi är uppriktigt ledsna över", går det att läsa i ett pressmeddelande.

Det var i måndags som Expressen kunde berätta att Olle Jönsson i ett mejl meddelat att han gjort sin sista spelning med det populära dansbandet Lasse Stefanz.

I onsdagens tidning säger en uppgiftslämnare att ett bråk med kapellmästaren Christer Ericsson var det som fick sångaren att hoppa av.

Enligt uppgifter till Expressen ska bråket handla om Olle Jönssons soloengagemang, det vill säga det som resten av bandet inte är involverade i.

- Christer känner sig inte bekväm med det och det har gjort Olle upprörd, säger källan till Expressens Per Hägred.

"Kan bara beklaga"

Efter ett möte på produktionskontoret på måndagen träffades Olle Jönsson och Christer Ericsson ytterligare en gång i ett försök att rensa luften. Enligt Expressens uppgiftslämnare var Jönsson bättre till mods efter det mötet.

På onsdagskvällen skickade Lasse Stefanz ut ett pressmeddelande där de berättar att de kommer att ställa in åtminstone två spelningar den närmaste tiden.

I pressmeddelandet går det bland annat att läsa:

"Det har rått viss förvirring de senaste dagarna om Lasse Stefanz och vår sångare Olle Jönsson. Vi kan bara beklaga publik och media vad som inträffat!".

"Uppriktigt ledsna"

Pressmeddelandet fortsätter:

"Olle Jönsson är nu sjukskriven tills vidare. Vi i bandet ser oss därför tvingade att ställa in helgens spelningar, något vi är uppriktigt ledsna över. Vi behöver dock några dagars arbetsro och nästa vecka hoppas vi kunna ge ett klart besked om vad som gäller framöver."

"Lasse Stefanz har de senaste åren haft makalösa framgångar och vi har allt att tacka vår publik. Vi har fortfarande mycket kvar att ge och vi ber om publikens och arrangörernas förståelse ytterligare ett par dagar."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag