Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Monica Thörnell tvingas i konkurs

- Jag gick upp 25 kilo på bara några månader. Jag började tappa minnet. Jag kunde knappt gå och hade svårt att andas, berättar Monica om de svåra åren. Nu tvingas hon i personlig konkurs.
Sångerskan Monica Thörnell, 50, har försatt sig i personlig konkurs.
Bakgrunden är en 20 år lång tvist om hitlåten Heden - ett bråk som till slut gjorde henne svårt sjuk.
- Det har varit en mardröm, säger hon.
Monica Thörnell och Lasse Holm vann schlager-SM 1986 med låten "E de’ det här du kallar kärlek?". Sedan dess har Monica Thörnell dragit sig bort från rampljuset. Bakgrunden är en uppslitande upphovsrättstvist om hitlåten "Heden" från 1984. Monica Thörnell menar att hon skrev låten, och att den producerades av Ulf Wahlberg. Han däremot menar att de skrev den tillsammans. - Jag blev bestulen! Det är en väldigt känslomässig grej. Jag har försökt få rätt sedan 1984, säger Monica Thörnell.

"En vårdnadstvist"

Ulf Wahlberg liknar det vid en vårdnadstvist. - Hon hade låtidén och tillsammans byggde vi melodin. Från början var vi helt överens om det, men efter ett par år brakade helvetet löst. Jag tycker att det är jättetragiskt, säger han. I samband med tvisten blev Monica Thörnell svårt sjuk. - Om det berodde på bråket vet jag inte. Men jag levde under en enorm stress.

Problem med ekonomin

Först efter 17 år kunde läkarna konstatera att sköldkörteln var skadad. - Nu får jag medicin och mår mycket bättre. Men ekonomin är fortfarande trängd. Den 15 december begärde sångerskan att få försättas i personlig konkurs. - Jag vet inte om jag får bo kvar i mitt hus eller vad som händer nu. Men på sätt och vis är det en lättnad, säger hon.