Millencolin från vänster Mathias Färm, Erik Ohlsson, Fredrik Larzon och Nikola Sarcevic är inte för gamla. Foto: JAN WIRIDÉN
Millencolin – från vänster Mathias Färm, Erik Ohlsson, Fredrik Larzon och Nikola Sarcevic är inte för gamla.  Foto: JAN WIRIDÉN

Millencolin är INTE för gamla för skatepunk

Publicerad
Uppdaterad
De har hånats för sin ålder.
Men Millencolin slår tillbaka.
- Ålder är ingenting som nämns i samband med Kent, säger bandets trummis Fredrik Larzon.
Skatepunkarna från Örebro kickade igång sin Europaturné på hemmaplan i lördags. Bandet har precis kommit med nya albumet "Machine 15".
Kritikerna ifrågasätter medlemmarnas ålder.
- Det verkar finnas en åldersnoja hos många dem som skriver, säger basisten och sångaren Nikola Sarcevic.
- Ja, men ålder är ju ingenting som nämns i samband med Kent, skjuter Erik Larzon in, trött på ämnet.
- Faktum är att en av Kent-medlemmarna kom fram till oss på vårt releasekalas. Han sa att han tyckte av vi kunde hålla på hur länge som helst, fortsätter han och ler.


Möter ny publik

Millencolin har hållit på sedan 1982. För varje platta de gör möter de en ny publik.
- Nu ser vi hur de yngre röjer längst fram och de äldre nickar igenkännande längst bak, säger Nikola Sarcevic.
Bandet fortsätter med sitt framgångskoncept.
Och nu har de blivit förebilder för andra band.
- När vi ute och spelar och möter band som My Chemical Romance får vi höra att vi betytt mycket för dem. Trots att vi inte hör något av vår musik i den som de gör, säger Nikola Sarcevic.
- Men precis som vi tar de influenserna och gör något eget av dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag