Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie Picasso mystiskt sjuk

Marie Picasso ställer in alla sina framträdanden de kommande veckorna. Anledningen är maginfluensa men enligt Johan Struwe på smittskyddsinstitutet är det väldigt ovanligt med en så lång sjukperiod vid magsjuka.Foto: JAN WIRIDÉN
Marie Picasso är så sjuk så att hon ställer in både spelningar och tv-framträdande de kommande veckorna. - Hon hoppas vara tillbaka om två veckor, säger agenten Johanna Löf.
Marie Picasso, 29, insjuknade i magsjuka efter en utlandsresa. Enligt uppgifter till Expressen har hon tvingats söka sjukvård. Besvären ska ha börjat förra veckan.
I morgon skulle "Idol"-vinnaren ha spelat på "RIX FM Festival" i hemstaden Västerås. Även inspelningen av kommande Kanal 5-programmet "Musikmaskinen" i början av veckan ställdes in.
Marie Picasso meddelar på sin blogg att hon hoppas vara på benen inom två veckor. Samma besked ger agenten Johanna Löf:
- Hon har maginfluensa och kan inte uppträda på två veckor.

Ovanligt länge

Att vara sjuk i två veckor på grund av en maginfluensa är ovanligt, enligt Johan Struwe, överläkare på Smittskyddsinstitutet.
- Maginfluensa är oftast en akut historia där man bara är sjuk ett par dagar. Även lite allvarligare former som salmonella och dysenteri är man oftast inte sjuk mer i en vecka, säger han.
- Men tarminfektioner kan vara besvärligare för den som har samtida kroniska sjukdomar.

Tappade livslusten

Marie Picasso har tidigare berättat att hon lider av kronisk ledvärk och av struma. Den ständiga värken gjorde att hon tappade livslusten.
Efter Marie Picassos uppmärksammade vinst i "Idol" i december, har intresset runt i landet svalnat allt eftersom. Medan tvåan Amanda Jenssen turnerar, släpper album och ska vara med i "Allsång på Skansen" har Marie Picasso betydligt färre åtaganden inbokade i sommar.
Expressen har sökt Picasso för en kommentar.