Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marie Fredriksson tillbaka på scenen

Marie Fredriksson.
NORRKÖPING. Marie Fredriksson är tillbaka i strålkastarljuset.
I går kväll stod hon på scenen i Norrköping - för första gången sedan tumören.
- Det är underbart att vara här, sa sångerskan från scenen.
Frånsett några ströjobb har Marie Fredriksson, 50, inte uppträtt sedan hon drabbades av en hjärntumör 2002.
Men i går kväll var det dags för storstilad comeback. Under turnépaketet "Stjärnklart:"s vingar stod den forna Roxette-sångerskan på scenen på konserthuset Louis De Geer i Norrköping med bland andra Måns Zelmerlöw, Sofia Källgren, Lisa Nilsson och Anders Berglund.

Märkt av sjukdomen
Sångerskan är friskförklarad sedan hösten 2007, men är tydligt märkt av sjukdomen. Under sina framträdanden satt hon på en pall och hon fick hjälp av scenen.
Men det syntes tydligt att hon trivdes bra med att vara tillbaka i rampljuset. Och publiken älskade sin Marie - som fick stående ovationer. "Bra Marie", ropade en man i publiken när hon kom in på scenen för andra gången.
- Tack så mycket. Det är underbart att vara här, sa hon och log stort och skickade slängkyssar till publiken.
Medan de andra artisterna showade loss med dans och duettnummer stod Marie Fredriksson för den stilla biten av showen. "Ännu doftar kärlek" och "Så skimrande var aldrig havet" var två låtar som framfördes under comebacken.

Stående ovationer
Det stora stödet, maken Mikael Bolyos, fanns självklart med. Under slutnumret "Tro" spelade han flygel, medan Måns Zelmerlöw, Lisa Nilsson, Sofia Källgren och Fredrik Lycke körade.
Marie har tidigare berättat för DN om sitt nya liv - och att hon nu känner sig frisk.
- Det är klart att jag fortfarande har mycket att kämpa med, men jag gör framsteg. Jag ser inte på höger öga, och det är förstås lite jobbigt. Men man vänjer sig och jag är otroligt tacksam för att jag över huvud taget lever, sade hon till tidningen i våras.
Något som märktes tydligt i går kväll.
När sista tonerna av "Tro" klingade ut lyfte sångerskan sina händer uppåt i luften, och njöt av publikens stående ovationer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.