Marie Fredriksson.
Marie Fredriksson.

Marie Fredriksson tillbaka på scenen

Publicerad
Uppdaterad
NORRKÖPING. Marie Fredriksson är tillbaka i strålkastarljuset.
I går kväll stod hon på scenen i Norrköping - för första gången sedan tumören.
- Det är underbart att vara här, sa sångerskan från scenen.
Frånsett några ströjobb har Marie Fredriksson, 50, inte uppträtt sedan hon drabbades av en hjärntumör 2002.
Men i går kväll var det dags för storstilad comeback. Under turnépaketet "Stjärnklart:"s vingar stod den forna Roxette-sångerskan på scenen på konserthuset Louis De Geer i Norrköping med bland andra Måns Zelmerlöw, Sofia Källgren, Lisa Nilsson och Anders Berglund.

Märkt av sjukdomen
Sångerskan är friskförklarad sedan hösten 2007, men är tydligt märkt av sjukdomen. Under sina framträdanden satt hon på en pall och hon fick hjälp av scenen.
Men det syntes tydligt att hon trivdes bra med att vara tillbaka i rampljuset. Och publiken älskade sin Marie - som fick stående ovationer. "Bra Marie", ropade en man i publiken när hon kom in på scenen för andra gången.
- Tack så mycket. Det är underbart att vara här, sa hon och log stort och skickade slängkyssar till publiken.
Medan de andra artisterna showade loss med dans och duettnummer stod Marie Fredriksson för den stilla biten av showen. "Ännu doftar kärlek" och "Så skimrande var aldrig havet" var två låtar som framfördes under comebacken.

Stående ovationer
Det stora stödet, maken Mikael Bolyos, fanns självklart med. Under slutnumret "Tro" spelade han flygel, medan Måns Zelmerlöw, Lisa Nilsson, Sofia Källgren och Fredrik Lycke körade.
Marie har tidigare berättat för DN om sitt nya liv - och att hon nu känner sig frisk.
- Det är klart att jag fortfarande har mycket att kämpa med, men jag gör framsteg. Jag ser inte på höger öga, och det är förstås lite jobbigt. Men man vänjer sig och jag är otroligt tacksam för att jag över huvud taget lever, sade hon till tidningen i våras.
Något som märktes tydligt i går kväll.
När sista tonerna av "Tro" klingade ut lyfte sångerskan sina händer uppåt i luften, och njöt av publikens stående ovationer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag