Firade efter turnépremiären. Foto: Anders Dahlbom
Firade efter turnépremiären.  Foto: Anders Dahlbom

Marie Fredriksson tappade låttexten: "Jag var nervös"

Publicerad
Uppdaterad
KAZAN. Tappade texter och en ovan konsertpublik. Roxette var ändå nöjda efter den ryska turnépremiären.
- Men jag var helt klart nervös, säger Marie Fredriksson.
Det är ett nöjt Roxette som tar emot i logen efter avklarad turnépremiär. "En typisk klassisk premiär" kallar Per Gessle kvällen. Marie Fredriksson säger att det tog på krafterna.
- Jag är slut, måste jag säga. Jag var nervös och tappade texter. Samtidigt var det skönt när man kom in i det. Man får så mycket tillbaka av publiken. Men det tog ett tag innan de kom i gång, säger hon.
Per Gessle fortsätter:
- Men det var för att de inte fick stå uppi början. Vi trampar lite på vit mark här, hela den här ryska vändan. Det här är den första internationella konserten de haft efter Scorpions 2005, det står Scorpions stort där på en vägg, säger han.

Kom helt av sig

Det var under klassikern "Listen to your heart" som Marie Fredriksson plötsligt tappade texten.
- Äh, jag blir förbannad på mig själv när jag plötsligt inte har en aning om vad jag håller på med i en låt jag sjungit tusentals gånger. Men det bästa är att när man hållit på så länge som vi har gjort, då är det inte så farligt med några missar, säger hon.
Så det kändes aldrig jobbigt för dig där uppe?
- Nej nej. Nu är det bara att köra på.
Och redan nu finns tankar på att utöka turnén - långt ini höst.
- Det är ingen hemlighet att vi vill spela i Nordamerika och Australien. Vi säger att den här turnén inte har ett slut, säger Gessle.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag