Marie Fredriksson och Per Gessle på scen i februari i Tyskland. I en intervju med Lotta Bromé i "P4 Extra" berättar nu Fredriksson om tiden med cancer. Foto: Marco Prosch
Marie Fredriksson och Per Gessle på scen i februari i Tyskland. I en intervju med Lotta Bromé i "P4 Extra" berättar nu Fredriksson om tiden med cancer.  Foto: Marco Prosch

Marie Fredriksson i P4: "Läkarna gav mig ett halvår"

Publicerad
Uppdaterad
Roxette gör inom kort stor livecomeback efter Marie Fredrikssons cancer, och Per Gessle beskriver det hela som ett mirakel.
Nu berättar sångerskan att läkarna - när det var som värst - gav henne ett halvår att leva.
- Det har varit en hård kamp, säger hon till Lotta Bromé i "P4 Extra".
Lotta Bromés intervju med Per Gessle och Marie Fredriksson sänds på tisdagen i "P4 Extra". I programmet berättar de om hur de på måndag ger sig ut på Roxettes första världsturné sedan 2001.
Premiären sker i Ryssland - och publiktrycket har varit enormt.
- Det känns fantastiskt. Vi har så grymt mycket fans som nu bara längtar efter plattan, och att vi ska ut och spela igen. Det känns grymt bra, säger Marie.

Fri från cancern

En stor del av dagens P4-program kommer att kretsa kring hur Marie mår. I dag är sångerskan fri från cancern, men det har varit långt från en självklarhet.
På frågan om hon trodde att Roxette någon gång skulle få åka ut och spela igen efter den svåra period hon gått igenom blir svaret nej.
- Nej, för jag var så sjuk. Men sen jag blev av med det så har jag fått nya krafter, säger Marie Fredriksson.
Samtidigt berättar hon att hon i ett kritiskt skede under sjukdomstiden fick det mörkaste besked hon kunnat få - vilket gör comebacken ännu större.
- Jag har alltid trott att jag ska fixa det här. Ända sen det var som värst och de sa att jag hade ett halvår kvar att leva. Så var det faktiskt. Men inom mig så visste jag att jag skulle fixa det. Men det har varit en hård kamp, verkligen.

"Det är ett mirakel"

Per Gessle säger att det var först under en spelning i Amsterdam 2009 som gruppen vågade hoppas på en återförening.
- Marie kom upp på scen och vi gjorde "The look" och "It must have been love" tillsammans. Det gensvar Marie fick har jag aldrig varit med om, och då såg jagi Maries blick att det är där hon hör hemma, säger han.
- Det är ett mirakel i sig, säger han, och Marie instämmer.
- Det är det faktiskt. Det är häftigt.
"P4 Extra" med Lotta Bromé sänds 13.25.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag