Tack, Kungen.
Tack, Kungen.

Marie fick sin medalj av kungen

Publicerad
Uppdaterad
Här hyllas Marie Fredriksson, 44, av kungen - och imponerar på alla i Pelarsalen på Slottet.
Trots sin svåra sjukdom mår Marie Fredriksson, enligt ett pressmeddelande i går, efter omständigheterna mycket väl.
Marie Fredrikssons kamp mot cancern följs av fans över hela världen. Per Gessle tackar för stödet på Roxettes officiella hemsida, där det finns en länk till en sajt där tusentals människor önskar henne lycka till. I går fortsatte hälsningarna att strömma in. Helene från Sverige skrev: Vill uttrycka en stor uppskattning för att du Marie deltog i dagens ceremoni. Ert uppträdande gör att det är mycket enkelt att unna er framgång och lycka. Och inte minst kraft att kämpa med/mot din sjukdom. Marie från Tyskland instämde: Hej Marie, det var så skönt att se dig i dag efter tystnaden. Ge inte upp, Marie. Var stark och kämpa. Ewa i Polen berättade att hon har tårar i ögonen och Juan i Peru sammanfattade allas tankar: Jag önskar dig ett fullständigt tillfrisknande.

Roxettestjärnorna Per Gessle och Marie Fredriksson med sina medaljer.

Oklart om hon skulle orka Det var in i det sista oklart om Marie Fredriksson skulle orka närvara vid ceremonin på Stockholms slott. Men strax före utsatt tid kom popstjärnan tillsammans med maken Micke Bolyos, kollegan Per Gessle och hans fru Åsa. Kungen ville tacka Marie Fredrikssons och Per Gessles med varsitt exemplar av H.M. Konungens Medalj, 8:e storleken i högblått band. De totalt 29 medaljörerna ställde upp sig på led i Pelarsalen på andra våningen på Stockholms slott. Marie Fredriksson, som i september fick besked av att hon led av en hjärntumör, log och såg stolt ut. Felaktiga uppgifter De senaste uppgifterna, om ett eventuellt bakslag i kampen mot cancern, tillbakavisar managern Marie Dimberg i ett pressmeddelande med att Marie Fredriksson mår efter omständigheterna mycket väl och fortsätter efterbehandling och rehabilitering enligt medicinsk expertis i sådana här fall. Lennart Hagelin, som tilldelades H.M. konungens medalj av åttonde storleken i serafimerordens band, berättar : - Jag hälsade på både Marie och Per. Hon såg glad ut. Vissa kan man se på att de är väldigt sjuka, men för mig verkade Marie som vilken människa som helst. Höll Gessle i armen Marie Fredriksson var klädd i en svart dräkt och leopardmönstrad hatt med svart band och höll vännen och kollegan Per Gessles i arm. En och en gick medaljörerna fram till kungen - utom Per och Marie som ropades upp tillsammans. För uppskattade insatser i Sverige och internationellt som musikgruppen Roxette, löd kungens medaljmotivering. Marie Fredriksson och Per Gessle bugade och hälsade på drottning Silvia och mottog diplom. När alla fått sina medaljer höll kungen ett tal, och efter den halvtimmeslånga ceremonin skålade medaljörerna i champagne och minglade. Jämförde medaljerna Marie Fredriksson sågs leende prata med sin make och Per Gessle, som skrattande jämförde medaljer med Lasse Åberg. Roxettestjärnorna har i ett tidigare pressmeddelande hälsat att de är hedrade över kungens utmärkelse. - Jag är jätteglad, sa Marie då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag