Måns Zelmerlöw laddar om för 2008

Publicerad
Uppdaterad
2007 blev Måns Zelmerlöws år och framgången var massiv.
Men till slut blev det för mycket.
- Jag hade till och med funderingar på om detta var rätt, säger Måns Zelmerlöw, som nu laddar om inför sommaren.
17 februari 2007 ställde sig Måns Zelmerlöw på scenen i Örnsköldsvik och sjöng "Cara mia" i förra årets tredje deltävling i Melodifestivalen.
Sedan inleddes något som bara kan beskrivas som "anno Zelmerlöw" - Zelmerlöws år. Han släppte skiva, gjorde soloturné, spelade musikal, landade reklamkontrakt. Blev Måns med hela svenska folket. Som går hem hos såväl dagisbarn som svärmödrar.
- Nej, det tror jag faktiskt inte att jag har fattat - hur stor jag är. Jag är fortfarande på den nivån att jag försöker kämpa för att hålla mig kvar i den här branschen, för det har jag insett att man måste, säger Måns "Mums-Mums" Zelmerlöw.

"Allt var huller om buller"

Just nu spelar han i musikalen "Footloose" i Stockholm, men det gör han bara några veckor till. Sedan väntar arbete med skivan som kommer i höst. Samt deltagande i den numera klassiska sommarturnén "Diggiloo". Det låter som ett ganska späckat sommarprogram. Men det är ingenting mot hur det var förra sommaren.
- Förra sommaren var allt bara huller om buller. Jag tackade ja till allt som lät roligt. Nu är det tyvärr så att jag måste tacka nej till en del grejer, hur roliga de än låter. Annars pallar jag inte helt enkelt. Till sommaren blir det bara "Diggiloo" och till hösten blir det bara nya plattan.

Slog på autopiloten

Det var lite svårt att hantera all framgång förra året, medger han. När han nått hälften av sin 60 gig långa sommmarturné hände något.
- Jag slog på någon sorts autopilot, och det ville jag egentligen inte. Men det var så mycket att jag inte hann tänka. Jag gick upp på scenen och bara körde.
Han berättar om en spelning i Polen, en stor festival inför 120 000 åskådare.
- Och jag kommer inte ihåg det. Jag tänkte liksom inte - och så ska det ju inte vara. Jag vill ju gå upp och leverera 300 procent varje gång. Det är ju det absolut roligaste som finns, det här är ju min dröm.
Men det blev inte bättre. När hösten kom, blev det tyngre. Han hade svårt att koncentrera sig, var aldrig riktigt närvarande.
- Till exempel märkte jag att jag hade MQ-reklamen i huvudet när jag satt och repade "Footloose". Jag var alltid någon annan stans i huvudet. Hela tiden nya projekt, jag var aldrig riktigt där. Och så ska det inte vara.
- Jag hade till och med funderingar på om detta var rätt.
Var du på väg att sluta?
- Nej, inte sluta. Så långt gick det aldrig. Men det är klart att jag tänkte att "är det så här det ska vara?". Om man bara mår dåligt kanske det inte är värt det. Fast jag insåg ganska snart att det är värt det. Jag kom tillbaka och nu mår jag jättebra.
En 15 dagar lång julledighet blev vändpunkten. Han behövde landa hemma hos sin familj, umgås med sina vänner. Bara vara som vanligt.
- Det var något jag var tvungen ta mig igenom själv. Det krävdes lite tid med familjen bara. Då slappnade jag av och fick jag vara Måns Petter Albert igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag