Magiskt, The Ark

Publicerad
Uppdaterad
The Ark
VAR: Utopia, Peace & Love
PUBLIK: 30000
BÄST: Scenen i olika nivåer är fem getingar.
SÄMST: Lite ojämnt i starten.
FANS: Unga, gamla, glada och trötta.
VI UNDRAR: Skönt att vara tillbaka?
Aaah-aaah-aaah-aah-aaah!
Peace & Love, fred och kärlek. Klart att en spelsugen Ola Salo är självskriven i rollen som festivalens inofficielle förkunnare.
Redan i andra låten håller Ark-sångaren ett brandtal om frihet och rätten till rock i sommarnatten.
Det fanns ändå en risk på förhand här. Att ett övertänt glamrock-gäng skulle ta i för mycket.
The Ark har inte spelat ordentligt på tre år, nu sker återkomsten med bandets största turnéproduktion hittills.
Nya plattan "In full regalia" lät direkt som den skulle fungera bättre live än i mp3-format.
Men behöver The Ark egentligen bevisa något?

Att de är en av
landets roligaste konsertakter vet redan ju alla om.
Några år i dvala verkar ändå fungerat som positiv tändvätska.
De tar inte till en glittrande storslägga direkt, utan mer jobbar sig in i matchen. Scenografin är ursnygg och kläderna hysteriska. Precis som väntat, alltså.
Framför allt handlar Ark om att behaka det roliga i livet. Stora delar av premiären skulle få sörjande brassar och ghananer att hjula av livs glädje.
Och om jag någonsin tvivlat på om Ark fortfarande håller, så räcker det att dra fram "Calleth you, cometh I". "Vår egen 'The final countdown'", som Salo säger innan sista extranumret.

Jag måste ha sett
smålänningarna spela sin starkaste singel ett tiotal gånger nu, lik förbaskat reser sig armhåren varje gång Salo kommer fram till den ordlösa allsången. Den här kvällen har han inte med sig Carola, som senast på "Allsång på Skansen". Det behövs inte.
Trettiotusen strupar hjälper till att, faktiskt, skapa en magisk stund i den ljumma Borlängenatten. Salo står med micken utåt och bara ler.
Han känner att The Ark är tillbaka nu, på allvar. Och publiken är kvar. Eriksgatan i sommar börjar här och nu.
Aaah-aaah-aaah-aah-aaah!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag