Madonna och Avicii (Tim Bergling) dansar och sjunger i DJ-båset. Foto: Steve Johnson
Madonna och Avicii (Tim Bergling) dansar och sjunger i DJ-båset.  Foto: Steve Johnson

Madonna och Avicii
på scen tillsammans

Publicerad

Här gästas svenska dj-undret Tim "Avicii" Bergling på scenen av världsstjärnan Madonna.

Det var i samband med att han spelade på en festival i Florida under helgen som Madonna överraskade publiken med ett gästinhopp.

"Jag har inga ord för hur fantastisk kvällen var!" skrev Avicii på Twitter efter det historiska mötet.

22-årige Avicii, eller Tim Bergling som han egentligen heter, har miljontals fans världen över. Svensken är just nu en av världens hetaste artister - och framgångssagan tycks bara fortsätta.

Hemlighetsfullt

När svenske Avicii i lördags avslutade helgens Ultra Music Festival i Florida väntade en stor överraskning till publiken.

Ett rykte startade redan under eftermiddagen om att Madonna skulle dyka upp på festivalen. Men ingen hade kunnat ana i vilket ärende hon var där.

"Gör avslutningsspelningen på Ultra för första gången i natt! Har något stort på lager", twittrade Avicci hemlighetsfullt inför spelningen.

Cirka 23.10 lokal tid gjorde Madonna sedan entré på scenen i Florida, för att presentera Avicii.

- Är du redo att dansa? Är du redo att svettas? Nästa DJ är fantastisk! Gör dig redo för Avicii! ropade världsstjärnan Madonna ut inför festivalbesökarna.

Scenljuset riktades mot den svenske 22-åringen som leende ställde sig i discjockey-båset.

Sjöng och dansade i båset

Han drog sedan i gång showen med att köra Madonnas "Girl gone wild" samtidigt som Madonna själv gled in till svensken i dj-båset och sjöng och dansade med.

Svenske Lars Holmgren var på plats i publiken.

Han berättar för Expressen om upplevelsen att få bevittna svenske Avicii och Madonna på scenen tillsammans.

- Det var helt sjukt. Det började gå ett rykte att det skulle hända något stort, och sen plötsligt kom det information om att Madonna skulle vara på scenen vid elva-tiden, berättar Lars.

- Då trodde ju alla att hon skulle göra något själv, men in kommer hon och presenterar Avicii och sen körde de en låt ihop... Nej det är helt galet, säger han.

Efter konserten twittrade Avicii natten till söndag om den historiska spelningen med superstjärnan:

"Jag har inga ord för hur fantastisk kvällen var! Stort tack till Madonna, Ultra och speciellt alla i publiken för denna upplevelse! Kärlek till er!" skriver Avicii på Twitter.

Hiltonsystrarna på plats

Även Paris Hilton tycks vara ett Avicii-fan. När den 22-årige svensken spelade i lördags fanns nämligen Paris och systern Nikki bland besökarna i publiken.

Efteråt twittare Paris Hilton om konserten:

"Madonna är bokstavligt talat en av de mest otroliga kvinnorna på jorden! Hon tog just över Ultra med Avicii ."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag