Jordin Sparks och Whitney Houston på en bild från filmen "Sparkle". Foto: Alicia Gbur
Jordin Sparks och Whitney Houston på en bild från filmen "Sparkle".  Foto: Alicia Gbur

Lyssna här: Whitney Houstons sista låt

Publicerad

Här är Whitney Houstons sista inspelning.

"Celebrate" är en duett med Jordin Sparks och finns med i filmen "Sparkle", som kom att bli Houstons sista roll.

Lyssna på låten ovan.

Det var den sista låten hon framförde inför publik, skriver TMZ.com.

Och det blev även Whitney Houstons sista inspelning.

Nu har "Celebrate", duetten med sångerskan Jordin Sparks, 22, släppts i sin helhet, och du kan naturligtvis lyssna på den här ovan. Låten är hämtad från det kommande dramat "Sparkle", där Whitney Houston gör sin sista filmroll. Tanken var att kombinationen film och musik skulle bli hennes stora comeback.

"Verkligen positiv"

Jordin Sparks och Whitney Houston i Foto: Alicia Gbur
I stället hittades Whitney livlös i sitt hotellrum i centrala Los Angeles, natten före årets Grammygala. Obduktionsrapporten visade att Houston hade spår av kokain samt andra droger i kroppen, men den officiella dödsorsaken var drunkning.

TMZ.com har pratat med Harvey Mason Jr, som var med under inspelningen av "Celebrate".

- Hon var verkligen positiv. Vi avslutade det med att dansa i kontrollrummet medan hon sa "skruva upp volymen, skruva upp volymen", säger han.

Låten är producerad av R. Kelly, som på tisdagsmorgonen svensk tid twittrade:

"Whitney och Jordin. Jag kan inte vänta på att alla ska få höra "Celebrate" från "Sparkle".

"Hon var cool"

"Sparkle" handlar om tre sjungande systrar som slår igenom, och därefter kämpar med kändisskapet och droger. Whitney spelar i filmen mamma till systrarna. Jordin Sparks gör rollen som Houstons dotter.

- Hon var cool och väldigt moderlig. Om det såg ut som att jag behövde något, så kom hon förbi och sa: "Är allt okej?", sa Jordin Sparks om Whitney i januari till People.com.

"Sparkle" får premiär senare i år.

Whitney Houston blev 48 år gammal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag