Lyssna gratis på musik - helt lagligt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Madonna.
Foto: Colourpress

Här är de hetaste musikspelarna för din dator.

SPOTIFY (spotify.com)


 Svenska nykomlingen gör succé. En grymt enkel och elegant spelare med stort bibliotek, bra ljud och imponerande laddningstider. Det är gratis att lyssna så länge 1) du fått en inbjudan och 2) står ut med reklam var sjätte låt. Ett betalalternativ finns. ITUNES (apple.se/itunes)


 Snygg, enkel och omfattande. Itunes får en del (välförtjänt) kritik men är ändå den bästa musikspelaren. Kvalitetsprogrammet spelar hårddiskens musikfiler och streamar radio - men bara 30 sekunder av de låtar du inte köpt i den stora butiken. Last.fm (last.fm)


 Utbudet har sina svackor, men det är en kul spelare som dessutom synkar med konkurrenten itunes. Spelaren för statistik, kommer med pigga lyssningstips och har en nördig funktion där man kan göra "blandband" och tipsa kompisar. Helt gratis. My Space Music (myspace.com)


 Ljudkvaliteten suger stundtals och utbudet är kort och koncist, söker du exempelvis på Depeche Mode på itunes får du 150 låtträffar - mot 5 på My Space. Mycket på gång dock. Exempelvis smygpremiär på hela Beyonces nya cd nästa vecka. Deezer (deezer.com)


 En smula krånglig med en del trista luckor (exempelvis saknas Glasvegas i utbudet). Men även Deezer är på g. Rymmer redan en "Smart radio"-funktion som, när den spetsats till, kan bli oumbärlig. Har, precis som My Space, en del video.Musicovery (musicovery.com)


 Idén är unik här - klicka för de musikgenrer du är intresserad av och fortsätt med att markera ditt humör i en slags känslomatrix. Du får en liten men fiffig spellista tillbaka. Som uppdateras efter hand. Lite snävt, men ganska gulligt.Sveriges Radio (sr.se)


 Reklamfri musikradio utspridd på ett gäng olika kanaler; Atlas (world pop), Svea (svenskt), Rockster (rock), Street (hiphop/r'n'b) osv. Ingen sökfunktion, men sämst är att infofönstret oftast visar en annan låt och artist än den som spelas. Ilike (ilike.com)


 Spretig, rätt ful och med några buggar. Men Ilike erbjuder samtidigt gratis mp3, integrerad You Tube och smyglyssningar. Bästa funktionen är "Radio station". Skriv in en favoritartist, och du får en hel spellista med liknande musik i retur.


 Grooveshark (grooveshark.com)


 Kvalitetskontrollen av de låtar som finns tillgängliga är ojämn. Seg streaming av spåren också. Utbudet är dock helt ok, främst när det gäller amerikansk musik. Man kan dela med sig av spellistor, men inte ladda ner något. IMEEM (imeem.com)


 Ful och småkrånglig. Men ett bra utbud - framför allt av listpop, med betoning på r'n'b. Känner av var du befinner dig och rekommenderar musik baserat på den infon. Skumt. Många extrafunktioner, men få som känns färdiga.Seeqpod (seeqpod.com)


 En seg webspelare som dock rymmer många låtar (och en del videor). Är klart bäst i test när det gäller listor. Vet du inte vad du är sugen på? Klicka på listan över "LA punk" eller "Tidernas 100 bästa elgitarrlåtar" eller nåt annat tokroligt. Songza (songza.com)


 Som ett mp3-google, fast utan någon som helst finess. Sök på en artist, och de videor/låtar som spelas upp är hämtade från You Tube, imeem eller någon annan leverantör. Det är förvisso enkelt och gratis, men ändå bara en onödig omväg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.