Foto: Vikström Roger
 Foto: Vikström Roger

Linda Bengtzing: "Vilken härlig fest!"

Publicerad
Uppdaterad
- Vilken härlig fest.
Här börjar det svenska EM-partyt.
Linda Bengtzing, 34, hyllar de svenska stjärnorna från scenen i Kungsträdgården:
- Jag vill ge dem världens största kram - och en extra puss till Mellberg.
Ett blågult hav bestående av närmare tio tusen svenska fanns följde EM-premiären direkt från Kungsträdgården - den stora EM-festen som Expressen och TV4 arrangerar.
Ytterligare flera tusen stod utanför staketet (det var fullt innanför) och såg matchen på den 71 kvadratmeter stora skärmen. Stämningen var mäktig när folkmassan sjöng i kör.

"Håret reste sig"

- Håret reste sig på mig när jag sjöng nationalsången. Responsen från publiken var helt fantastisk, säger Linda Bengtzing som värmde upp publiken inför matchen.
När Zlatan Ibrahimovic spräckte nollan med sitt dunderskott i bortre krysset exploderade publiken. Alla hoppade och skrek:
- Zlatan, Zlatan, Zlatan, Zlatan!
Efter matchen är Linda Bengtzing utmattad av glädje:
- Fy fan... Det är obeskrivligt att det gick så här. Där fick de kaxiga grekerna. Skönt att Zlatan fick slå alla på näsan, press och alla som har ifrågasatt honom. Nu visade han att han funkar när det gäller.
Vad vill du hälsa landslaget?
- Jag vill bunta ihop dem och ge alla världens största kram. Nu jävlar fortsätter vi så här! Jag vill ge en extra puss till Mellberg. Ååhh! Jag känner en sån enorm lycka!
Alla EM-matcher visas i Kungsträdgården.
Räkna med fest tre veckor framöver!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag