PÅ TURNé. Eva Dahlgren turnerar just nu med sin 90 minuter långa monolog "Ingen är som jag". Foto: Markus Gårder
PÅ TURNé. Eva Dahlgren turnerar just nu med sin 90 minuter långa monolog "Ingen är som jag". Foto: Markus Gårder

Lasse Råde: Höjdpunkten är när Eva sjunger

Publicerad
Uppdaterad
Eva Dahlgren kommer aldrig att få pris som landets roligaste stå upp-komiker. Knappast heller något dramatiskt pris för sina scenförmågor, eller för djupsinnigt manus.
Därför, och av några anledningar till, är det djärvt av henne att lämna det hon är bäst på (sången) för att möta sin publik med egna funderingar.
Det handlar om den två meter långa flickan från Västerbotten, som växte snett, alltid fick titta ner på pojkarna hon dansade med. Och som fick en lillebror i stället för den hund hon önskade. Det är personligt utan några större åthävor. Och just i det opretentiösa anslaget, där vi får möta personen bakom artisten, finns storheten i föreställningen.

Fast emellanåt brister det
, som när vi inte vet om Eva är ironisk eller menar allvar när hon till exempel pratar om en slags vågskål i livet som gör att om du har roligt ena dagen får du garanterat astma eller värre dagen efter. Eller när hon säger att hon består av 90 procent gener, 10 procent unikum och är till 98 procent djupsinnig. Och ska sanningen fram är höjdpunkten ändå när hon sätter sig vid ett litet keyboard och sjunger innerligt om att vila i sig själv. Så Eva, dröj inte alltför länge med att hämta ut den där gitarren som du påstår är inlämnad på lagning!
Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag