Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Konsert: Fullkomlig världsklass, Timbuktu

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

KONSERT    Timbuktu Nalen, Stockholm

Det är just precis exakt så här det ska låta.  Fullkomlig världsklass. Okej, DAngelo på Cirkus. Och kanske Common på Münchenbryggeriet. Det är två konserter som kan jämföras med Timbuktu live försommaren 2003.  Då förstår ni vad det här handlar om.

Timbuktu har på sina tre album gått från klarhet till klarhet. Redan med debuten var det tydligt att det här var en svensk artist som verkligen hade nåt att säga. På andra albumet WDMD hade han fått till ett par låtar som doftade tidlöshet. På aktuella skivan The botten is nådd! fullbordar han det jag hela tiden anat att han med tiden skulle lyckas med: Förena genialiska texter med lysande låtar. Live lyfter materialet över molnen till och med. 

Mycket tack vare tio svindlande bra musiker, däribland sidekicken Chords, Svante Lodén på gitarr, Måns Block på trummor och, såklart, DJ Amato. Två gånger blir de inropade för extranummer. Nalens väggar nästan rämnar av jublet.  Det här är inte ett tips, det är en order. Ni ska gå och se Timbuktu i sommar när ni får chansen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.