Ainbusk singers firar 20-årsjubileum. "Inte riktigt instramat ännu, men jag undrar om inte höstens jublieumsturné genom Sverige blir ett segertåg för Ainbusk", skriver Anders Björkman.
Ainbusk singers firar 20-årsjubileum. "Inte riktigt instramat ännu, men jag undrar om inte höstens jublieumsturné genom Sverige blir ett segertåg för Ainbusk", skriver Anders Björkman.

KONSERT: Ainbusk Singers

Publicerad
Uppdaterad
KONSERT


Ainbusk
Lorensbergsteatern, Göteborg

De firar 20-årsjubileum, de gotländska flickorna, som under denna tid blivit kvinnor. De har också mognat som sångerskor och låter förträffligt tillsammans. Det är en enkel och effektiv konsert. Josefin Nilsson, Birgitta Jakobsson, Anneli Roswall är rösterna, Marie Nilsson sitter vid pianot och så är det bara två mångsidiga musiker, Magnus Lindh och Johan Norberg, men tillsammans får de det att låta mäktigt emellanåt. Ainbusk är ju unika som grupp och de har hela tiden haft sin egen stil, gjort en form av kabaret med både melankoli och tjohej. I sina ömsinta och färgstarka tillbakablickar beskriver Marie Nilsson Ainbusk som en blandning av Lars Norén och Svensktoppen och de bär både foträta och lodräta skor. Ingen dålig bild. Det är jubileum, så de gamla låtarna finns där, både "Lassie" och "Älska mig", men det finns också nytt, poetiskt, dramatiskt och svängigt sjunget. Det är också förbluffande roligt, när Marie Nilsson gör sina monologer. Hon har en helt egen stil, när hon blir den lite tröga, desillusionerade kvinnan, som träffsäkert kommenterar det liv som flyter förbi, medan hon försöker finna sig själv. Marie har faktiskt blivit en lysande ståuppkomiker - fast i annorlunda form. Och publiken, som till övervägande del är kvinnor, både skrattar, gråter och jublar. Lite långt, inte riktigt instramat ännu, men jag undrar om inte höstens jublieumsturné genom Sverige blir ett segertåg för Ainbusk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag