Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kiss får ta med monsterscenen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Scenaste nytt. Kiss har fått godkännande att använda sin superscen under Sweden Rock - samma som fanns på plats i Friends arena.
Foto: Christian Örnberg

Det var oklart in i det sista - men under gårdagen blev det ett faktum: Sweden Rock-publiken får hela Kiss super-scenshow och den gigantiska spindeln.

Men nu börjar kampen för att hinna få allt klart inför morgondagens konsert.

- Den stora knäckfrågan har varit den gigantiska spindeln som ska hänga i taket, säger Martin Forssman.

Under eftermiddagen i går blev det klart att Kiss spelar på Paul Stanleys egendesignade scen på Sweden Rock i Sölvesborg i morgon.

- Kiss spelar på vår scen, alltså Festival Stage, men med sin egen produktion. Kiss produktion anländer till oss i dag, säger Sweden Rocks pressansvarige Martin Forssman.

Inte mindre än ett 20-tal lastbilar krävdes för att transportera rockgiganternas monsterbygge från Stockholm till Sölvesborg.

Men fortfarande finns det oklarheter i bygget.

- De preliminära uppgifter vi hade att gå på från början stämde inte med de slutgiltiga som vi fick för några dagar sedan. Det handlar bland annat om strömförsörjningen, hur alla detaljer är konstruerade och ska fästas och hur lång tid det tar att bygga och riva, säger Martin Forssman.

Kamp mot tiden

Nu kämpar arrangören för att få allting klart inför torsdagens konsert.

- Vi jobbar nu på att få allt i ordning, säger Martin Forssman.

Framför allt gav den stora spindel som hänger över scenen arrangörerna huvudbry. In i det sista var det oklart om scenbygget skulle klara av tyngden från den gigantiska spindeln.

- Frågan är snarare vad som avgör om det blir den produktionen eller inte. Den stora knäckfrågan har varit den gigantiska spindeln som ska hänga i taket. Den är mycket tyngre än vad som indikerades från början och vi ville inte gå med på att hänga upp den utan att få ett okej från scenleverantören.

Men under gårdagen löstes de sista problemen och nu blir supershowen av.

- Nu har vi fått uträkningar på att det ska vara okej att hänga upp den, så nu är det klart att vi kan köra med hela den stora produktionen, säger Martin Forssman.

Supershowen

33 meter bred festivalscen

Kiss spelar på Sweden Rocks Festival Stage som är 33 meter bred, 30 meter djup och 20 meter hög.


Tv-skärm visar videor

En cirka 20 meter stor tv-skärm där videor visas kommer att finnas längst bak på scenen.


Uppseendeväckande ljus

Kiss storsatsar på ljuset och enligt Paul Stanley kommer det att bli något man aldrig tidigare har skådat.


Priset: upp mot 40 miljoner

Den specialdesignade scen Kiss turnerat med tog två månader att konstruera och kostade mellan 30 till 40 miljoner att bygga.


Robotspindel skjuter eld

En gigantisk robotspindel kommer att befinna sig på scenen. Den ska kunna gå över scenen och ställa sig på bakbenen vid scenkanten och stå rakt upp.

Jättespindeln kommer att kunna skjuta ut eld från sina tentakler.


Högtflygande uppträdande

Alla medlemmarna kommer att lyfta från scenen och flyga ut i publiken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.