Kent släpper ny låt inför albumreleasen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Maja Suslin / Scanpix

I april kommer rockbandet Kents nya album - men redan om en dryg vecka får fansen höra första singeln.

"La Belle Epoque" släpps den 12 mars, skriver bandet på sin hemsida.

Hyllade Eskilstunabandet Kent släpper sitt elfte studioalbum den 30 april, men redan nästa vecka kan fansen höra ett smakprov från nya plattan.

Den 12 mars släpper bandet första singeln "La Belle Epoque". Det skriver bandet på sin hemsida och berättar att de just nu befinner sig i slutmix av låtarna.

I höstas avslöjade gruppen att nya skivan var på gång - på Twitter skrev de: "Många av låtarna är skrivna. Det kommer att bli sjukt mycket bättre än vad ni tror."

Kent senaste album "Jag är inte rädd för mörkret" gavs ut i april 2012 och fick fyra getingar av Expressens recensent Anders Nunstedt.

"Kent har skrivit några av sina finaste melodier, ändå ligger den stora attraktionen i texterna. Varje låt har en eller flera fraser som etsar sig fast redan under första lyssningen. Jocke Berg har varit mer personlig, svartsynt och ironisk - men lyriken besitter genomgående finess och pondus", stod det i recensionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.