Foto: Maja Suslin / Scanpix
 Foto: Maja Suslin / Scanpix

Kent släpper ny låt inför albumreleasen

Publicerad

I april kommer rockbandet Kents nya album - men redan om en dryg vecka får fansen höra första singeln.

"La Belle Epoque" släpps den 12 mars, skriver bandet på sin hemsida.

Hyllade Eskilstunabandet Kent släpper sitt elfte studioalbum den 30 april, men redan nästa vecka kan fansen höra ett smakprov från nya plattan.

Den 12 mars släpper bandet första singeln "La Belle Epoque". Det skriver bandet på sin hemsida och berättar att de just nu befinner sig i slutmix av låtarna.

I höstas avslöjade gruppen att nya skivan var på gång - på Twitter skrev de: "Många av låtarna är skrivna. Det kommer att bli sjukt mycket bättre än vad ni tror."

Kent senaste album "Jag är inte rädd för mörkret" gavs ut i april 2012 och fick fyra getingar av Expressens recensent Anders Nunstedt.

"Kent har skrivit några av sina finaste melodier, ändå ligger den stora attraktionen i texterna. Varje låt har en eller flera fraser som etsar sig fast redan under första lyssningen. Jocke Berg har varit mer personlig, svartsynt och ironisk - men lyriken besitter genomgående finess och pondus", stod det i recensionen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag