Jocke Berg och Martin Sköld i Kent under tisdagens presskonferens på Berns i Stockholm. Foto: Maja Suslin / Scanpix
Jocke Berg och Martin Sköld i Kent under tisdagens presskonferens på Berns i Stockholm.  Foto: Maja Suslin / Scanpix

Kent är inte sugna på att sjunga på engelska

Publicerad

Nya låtar med Kent där Jocke Berg sjunger på engelska?

Knappast.

- Jag förstår inte riktigt poängen, säger sångaren på bandets presskonferens på Berns.

Kent är tillbaka.

Och låtarna på bandets nya skiva "Jag är inte rädd för mörkret" är enligt Jocke Berg "extremt bra."

Kent har tidigare släppt "Hagnesta Hill" och "Isola" i engelskspråkiga versioner - men att det skulle bli aktuellt med nya kompositioner på engelska verkar knappast troligt.

På tisdagen höll Kent en presskonferens på Berns i centrala Stockholm och bandets frontfigur Jocke Berg fick då frågan om möjligheten att han kommer att skriva på engelska igen.

- Klart man skulle ha kunnat göra det. Men jag förstår inte riktigt poängen. Den fanns innan, men just nu är man inte så sugen på det, menar han.

"Dålig musik"

Bandet fick även frågan om de under arbetet med låtarna tänker på att deras texter och musik ska beröra de som lyssnar.

- Först och främst är det viktiga att det betyder något för oss. Om det sedan kan fortplanta sig till någon annan så är det en bonus. Vi tror att man bara gör dålig musik om man måste tänka på någon annan, säger Sami Sirviö.

Under presskonferensen presenterade Kent även nya konsertdatum före bandets egentliga sommarturné. Smygpremiären sker på Vega i Köpenhamn, och sedan följer sex spelningar, enligt TT Spektra som en "exklusiv vårturné".

"Det är svettigt"

- Det är mycket skönare att inte starta på hemmaplan, säger Sami Sirviö på tisdagens presskonferens.

Jocke Berg:

- Förra turnén som vi gjorde så började vi i Stockholm. Och det är fan svettigt. Jävligt nervöst. Och det undviker man gärna.

De nya spelningarna blir en försmak inför sommarens stora turné som inleds den 27 juni i Helsingfors.

De nya datumen är: 24/5 Köpenhamn, 25/5 Oslo, 26/5 Stockholm, 30/5 Göteborg, 31/5 Eskilstuna, 2/6 Malmö.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag