Kelly Osbourne är en av många som sörjer Amy Winehouse. Den brittiska sångerskan gick bort på lördagen. Hon blev 27 år gammal. Foto: Gareth Cattermole
Kelly Osbourne är en av många som sörjer Amy Winehouse. Den brittiska sångerskan gick bort på lördagen. Hon blev 27 år gammal.  Foto: Gareth Cattermole

Kändisar hyllar Amy Winehouse på Twitter

Publicerad
Uppdaterad
Flera kändisar sörjer Amy Winehouse död.
Kelly Osbourne var nära vän med 27-åringen.
"Jag kan inte ens andas nu, jag gråter så mycket" skriver hon på Twitter.
Strax efter nyheten om Amy Winhouses död spred sig kondoleanserna på Twitter i snabb fart.
Flera stjärnor kommenterade 27-åringens död.
Kelly Osbourne skriver ömsint:
"Jag kan inte ens andas nu, jag gråter så mycket, jag har precis förlorat 1 av mina bästa vänner. Jag älskar dig för evigt Amy & kommer aldrig glömma ditt sanna jag."

Brown twittrade

Brittiska sångaren Michelle Gayle var berörd över det som hade hänt. Hon berättade i Sky News:
– Många som kände henne väl säger att hon var den snällaste människan du kan träffa, väldigt jordnära. Men uppenbarligen hade hon problem, säger hon.
Även premiärministerns fru, Sarah Brown, skrev snabbt på Twitter efter beskedet.
"Sorgliga, sorgliga nyheter om Amy Winehouse – stor talang, extraordinär röst, och tragisk död, kondoleanser till hennes familj.

Hiphopsorg

Big Boi, ena halvan av Outkast, gjorde direkt en koppling till 27-klubben på sitt Twitterkonto.
"Kurt Cobain, Janis Joplin, Jim Morrison, Jimi Hendrix, och nu Amy Winehouse. Alla döda vid 27. RIP till er alla", skriver rapkungen.
Svenske kollegan Timbuktu kopplade händelsen till tragedin i Norge. "Vafaaan kan denna veckan bli värre, är Amy Winehouse död nu också?".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag