Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

John Martin är rösten bakom SHM:s hitlåtar

John Martins röst blev världskänd med "Don't you worry child". Foto: OLA GÄVERTH/SVERIGES RADIO

John Martins röst blev världskänd med "Don't you worry child".

Nu träder sångaren fram för första gången - och berättar för "Musikplats Stockholm" i P4 Radio Stockholm hur han skrev låten flera år innan den erövrade världen med Swedish House Mafia.

– Det var ganska exakt tre år sedan, säger John Martin Lindström i radiointervjun.

John Martin Lindströms röst blev världskänd genom "Save the world" och "Don't you worry child" med Swedish House Mafia. Men själv har sångaren hållit en låg profil genom framgången - tills nu. För "Musikplats Stockholm", och programledaren Fredrik Eliasson, berättar Martin om en galen tid från okänd till housestjärna.

– Det var ganska exakt tre år sedan som jag och min låtskrivarpartner pratade om relationen till våra farsor medan vi lekte med houseriff. Det kom naturligt för oss, säger John Martin om "Don't you worry child".

Nya planer

Det dröjde sedan ett halvår innan de träffade Sebastian Ingrosso. Men i stället för "Don't you worry child" ledde mötet till "Save the world". Men planen för ytterligare en hit fanns redan då.

– De tyckte ju att "Don't you worry child" var grym. Vi började planera redan då, vi kör den här också, säger Martin till P4.

Och demosången han spelade in för tre år sedan är den som nu hörts i såväl Madison Square Garden som tre utsålda kvällar på Friends arena.

– Den blev så jävla bra så vi ville inte försöka spöa den, säger Martin.

Ville vänta

Han berättar i intervjun om en bakgrund som sångare i rockband, men att han efter det lockades till den elektroniska dansmusiken. Och redan från början när uppmärksamheten började stiga valde han att ta ett steg bakåt, allt för att spara sig till en egen solokarriär.

– Planen redan från början var att vänta tills låtarna kommit ut, tills folk kände igen min röst och min egen musik släpps. Vi ville vänta med media till dess. Det har varit jävligt skönt, säger Martin om de två åren då han rest runt världen sedan "Save the world" släpptes.

Nu är planen att släppa sin egna första singel efter sommaren.

– Nu kör jag bara på min egen grej. Jag tror att folk som gillade de här låtarna kommer känna igen sig, men det är också början på nåt nytt. Det är inte lika klubbigt, säger John Martin.

Intervjun går att höra i sin helhet på www.sverigesradio.se.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!