NYTT FRÅN KENT. 6 november släpper Kent sitt åttonde album, "Röd". Redan i dag kommer skivans första singel ut i digitalt format. Foto: Jan Wiriden
NYTT FRÅN KENT. 6 november släpper Kent sitt åttonde album, "Röd". Redan i dag kommer skivans första singel ut i digitalt format. Foto: Jan Wiriden

Jocke Berg: "Det bästa vi har gjort"

Publicerad
Uppdaterad
Sent i går kväll kom beskedet:
Kent släpper en ny skiva i höst och ger sig ut på turné i vår - men redan i dag släpps deras första singel - "Töntarna".
- Det är självklart det bästa vi gjort, säger sångaren Jocke Berg om det nya albumet.
Kents hemsida låg under söndagskvällen nere för underhåll. När den öppnade igen klockan 22 var det med ny- heten att Sveriges största rockband är tillbaka:
Redan i dag släpps singeln - "Töntarna" - digitalt och 12 oktober finns den på skivdiskarna.
6 november släpper gruppen sitt åttonde album, "Röd".
- Det är en cool liten låt. Och så har låten ett klassiskt namn också, klart att första singeln ska heta "Töntarna", säger sångaren Jocke Berg i en intervju med SVT:s Per Sinding-Larsen på PSL- bloggen.
Namnet "Töntarna" var först ett arbetsnamn som sedan bet sig kvar.
Jocke Berg säger att de är "extremt nöjda" med skivan.
- Det kommer, som alltid när vi gör musik, att låta Kent. Det låter på ett visst sätt och det blir på ett visst sätt när vi gör musik tillsammans. Det har fått spreta lite, säger han till Per Sinding-Larsen.

Inspelad i Hansastudion

Skivan är bland annat inspelad i den klassiska Hansastudion i Berlin där bland andra David Bowie, U2 och Depeche Mode skapat musikhistoria.
Under inspelningarna i våras berättade Jocke Berg om arbetet på gruppens hemsida:
- Under två extremt fokuserade veckor har ett stort antal sånger spelats in. Låtarna är skrivna under hela förra året och fram till i början av april. Det är självklart det bästa vi gjort.

"Svårt att fokusera"

Till PSL-bloggen säger Jocke Berg nu:
- Det viktiga var att komma bort och fokusera på musiken. Som förälder är ens tid så upphackad och det blir svårt att fokusera på musiken när det bara blir en timme eller två på kvällen. Och det är ganska skönt att åka till en plats dit många musiker åkt och, åtminstone på papperet, kommit tillbaka förändrade.
I februari ger sig Kent ut på Skandinavienturné. Biljetterna släpps 12 oktober.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag