Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jocke Berg: "Det bästa vi har gjort"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
NYTT FRÅN KENT. 6 november släpper Kent sitt åttonde album, "Röd". Redan i dag kommer skivans första singel ut i digitalt format.
Foto: Jan Wiriden

Sent i går kväll kom beskedet: 

Kent släpper en ny skiva i höst och ger sig ut på turné i vår -  men redan i dag släpps deras första singel  -  "Töntarna". 

- Det är självklart det bästa vi gjort, säger sångaren Jocke Berg om det nya albumet.

Kents hemsida låg under söndagskvällen nere för underhåll. När den öppnade igen klockan 22 var det med ny- heten att Sveriges största rockband är tillbaka:

 Redan i dag släpps singeln -  "Töntarna" -  digitalt och 12 oktober finns den på skivdiskarna.

 6 november släpper gruppen sitt åttonde album, "Röd".

 - Det är en cool liten låt. Och så har låten ett klassiskt namn också, klart att första singeln ska heta "Töntarna", säger sångaren Jocke Berg  i en intervju med SVT:s Per Sinding-Larsen på PSL- bloggen.

 Namnet "Töntarna" var först ett arbetsnamn som  sedan bet sig kvar.

 Jocke Berg säger att de är "extremt nöjda" med skivan.

 - Det kommer, som alltid när vi gör musik, att låta Kent. Det låter på ett visst sätt och det blir på ett visst sätt när vi gör musik tillsammans. Det har fått spreta lite, säger han till Per Sinding-Larsen.

Inspelad i Hansastudion

 Skivan är bland annat  inspelad i den klassiska  Hansastudion i Berlin där bland andra David Bowie, U2 och Depeche Mode skapat musikhistoria.

 Under inspelningarna  i våras berättade Jocke Berg om arbetet på gruppens hemsida:

 - Under två extremt fokuserade veckor har ett stort antal sånger spelats in. Låtarna är skrivna under hela förra året och fram till i början av april. Det är självklart det bästa vi gjort.

"Svårt att fokusera"

 Till PSL-bloggen säger  Jocke Berg nu:

 - Det viktiga var att komma bort och fokusera på musiken. Som förälder är ens tid så upphackad och det blir svårt att fokusera på musiken när det bara blir en timme eller två på kvällen. Och det är ganska skönt att åka till en plats dit många musiker åkt och,  åtminstone på papperet,  kommit tillbaka förändrade.

 I februari ger sig Kent ut på Skandinavienturné. Biljetterna släpps 12 oktober.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.