Foto: Söderström Stefan
 Foto: Söderström Stefan

Jay-Z svarade på kritiken från Noel Gallagher

Publicerad
Dispyten mellan Jay-Z och Noel Gallagher fortsätter.
I helgen drog rapparen Jay-Z det hela ett steg längre.
Det var under sin spelning på musikfestivalen Glastonbury i England som den amerikanske rapstjärnan Jay-Z gjorde narr av Oasis-medlemen Noel Gallagher.
Inför festivalen har Gallagher anklagat Jay-Z för att det är hans fel att festivalen inte lockat lika mycket folk som tidigare år.
Nu har Jay-Z svarat på kritiken - från scenen.
Han inledde spelningen på Glastonbury-festivalen med att spela en cover - på Oasis-klassikern "Wonderwall".
Innan låten drog igång spelades ett uttalande av Gallagher gällande Jay-Z upp på en storbildskärm vid scenen.
Något som triggade både raparen och publiken.
Och efter låten tystnat avslutade Jay-Z:
- För dem som inte förstod: Mitt namn är Jay-Z och jag är jävligt grym!

"Var är kärleken?"

Mot slutet av framträdandet - som sågs av flickvännen Beyonce på plats - frågade Jay-Z publiken vad de tyckte om hans spelning, och tillade ironiskt:
- Om jag har förstått allt rätt, så vill inte ni ha mig här i kväll, eller?, och fortsatte:
- Någon sa att ni inte gillar hiphop. En fråga bara, Glastonbury: Var är kärleken?"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag