Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janne Schaffer minns vännen Ola Brunkert

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Janne Schaffer minns sin döde vän Ola Brunkert som en man värd att hedras. "Det var en fin, fin man", säger Schaffer som spelade med Brunkert på otaliga inspelningar.
Foto: Gunilla Sikström

En lysande musiker och en fin man värd att hedras - så minns gitarristen Janne Schaffer sin vän Ola Brunkert. 

- Det är med stor saknad jag hör om hans död, säger Janne Schaffer till Expressen.se. 

Även Ola Brunkert ex-hustru, skådespelerskan Eva Rydberg, är bestört.

Janne Schaffer träffade Ola Brunkert redan på 60-talet där de spelade tillsammans i flera bandkonstellationer. 

 - Vi hängde ihop i några år. Han var en mycket duktig musiker - lysande - och vi hade trevligt ihop, berättar Janne Schaffer. 

"Värd att hedras"

 - Han spelade med på ett otal inspelningar med mig, Abba och Ted Gärdestad. Vi har inte haft så mycket kontakt på senare år, senast jag träffade honom var i maj förra året. 

 - Han är värd att hedras. Det var en fin, fin man.

 På sin hemsida skriver Janne Schaffer:

 "Vi bildade tillsammans med Björn Stolt gruppen OPUS III, och spelade bl.a. med Björn Skifts. Han bad mig att medverka på sin första soloskiva "Both sides now", vilket också var avstampet till min musikaliska yrkeskarriär, 1970."

Rydberg tagen av dödsbudet

 Skådespelerskan Eva Rydberg i Hittarp vid Helsingborg var gift med Ola Brunkert i slutet av 60-talet. Hon blev tagen av dödsbudet:

 - Åh, han va´så go´och snäll och fylld av humor och vi hade så roligt tillsammans. Men vi var ju så unga så äktenskapet varade bara ett år, berättar hon.

 - Vi träffades på en turné med Gunnar Wiklund, gifte oss i Stockholm, turnerade sedan på var sitt håll och skildes som goda vänner lika plötsligt som vi hade träffats. Sedan dess har vi bara haft sporadisk kontakt, men Ola kommer för mig alltid att vara ett minne från ett av mina allra roligaste ungdomsår.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.