Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Jag vill vara en förebild"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Underbarnet Brandy har blivit singelmamma. 

Fredag ringde upp henne i Los Angeles för att prata om kärleks-trassel, nya skivan och dagens r'n'b.  

  Det ska finnas mer än ett snyggt face och en häftig look, säger den 25-åriga sångerskan.

Brandy svarar med hes röst i huset hemma i Los Angeles. Hon stökar runt i tvååriga dottern Sy´rais persikofärgade rum.   – Jag packar, jag ska äntligen ut och göra reklam för nya skivan, säger hon.  Den 25-åriga singelmamman är aktuell med albumet "Afrodisiac".  – Den röda tråden är relationer, så titeln passar perfekt. Jag skriver om det jag upplevt den senaste tiden, säger Brandy.   Sångerskan gifte sig i hemlighet med låtskrivaren Robert Smith sommaren 2001, avslöjade i fåtöljen hos Oprah att hon var gravid och när paret fick dottern Sy ´rai följde ett filmteam från MTV födseln på sjukhuset in i minsta detalj. För ett år sedan skilde sig paret.

Du har gått i genom en del… – …Och jag skäms inte för det som hänt. Folk är rädda för att släppa taget, jag var varken kär eller lycklig men jag var modig nog att gå vidare. Nu vill jag vara en förebild för att jag tror att många unga kvinnor känner igen sig i min situation, säger hon.  Men Brandy är ingen vanlig singelamma. Hon skivdebuterade som 15-åring, gjorde tv-karriär bland annat i serien "Moesha", toppade listor med singlar som "The boy is mine" och "What about us", gifte sig och skaffade barn – innan hon fyllt tjugofem.  

Lever du ett hyfsat normalt liv i dag? – Så gott det går. Jag shoppar, går på bio och gör ingenting. Men media lämnar mig aldrig i fred. Bakom stängda dörrar försöker jag omge mig med folk som förstår mig. 

Förstår din dotter att mamma är superstjärna? – Jag tror inte det. Men hon gillar när jag sjunger eftersom jag alltid ler då. 

Går hon i mammas fotspår? – Ja, det är inte klokt vad tidigt det börjar. Hon sjunger och dansar jämt.

Skulle du låta henne satsa på samma karriär som du? – Om hon vill göra det, visst. Eftersom det är det hon ser mig göra så kommer hon nog vilja göra samma sak. 

Din största roll var i "Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren". Vad händer med Hollywoodkarriären? – Det blir inget med det nu. Nu ska jag tillbaka till mig själv, till musiken. Inga filmer eller tv-roller, det skulle distrahera mig. Jag vill turnera och sprida min musik bland fansen. Min röst är mer mogen nu, de kommer se kvinnan i mig och vad jag har gått i genom.  Trots en lång karriär har Brandy släppt få album. Efter debuten 1994 gick fyra år  innan "Never say never", fyra år dröjde även innan uppföljaren "Full moon" (2002). Med "Afrodisiac" har det gått snabbare.  – Allt bara funkade. Det kändes aldrig som att jobba. Efter babyn ville jag bara sjunga och göra ny musik, förklarar hon.  

Du omnämns ofta som "tjejen som gjort allt innan 25". Känns det som du missat något på vägen?– Nja… I min bransch växer man upp för fort. Jag har tagit hand om mig själv sedan jag var femton. Å andra sidan har jag lärt mig så mycket på vägen, så jag ångrar ingenting. 

Brandy om… Timbaland:

 "Vi har haft ett grymt samarbete på min nya skiva. Han skapade ett sound för mig och anpassade allt efter min stil, han satte inte sitt sound på mig som många producenter gör, han skapade något nytt". 

Coldplay: "Jag är ett stort fan, de har fantastiska texter. Jag har samplat dem i en låt och vill gärna jobba med dem igen".  

Sina Favoritskivor: "Shade, Coldplay och Enya. Jag lyssnar på mycket avslappnande musik nu".  

Komplex: "Mina tår! Men jag håller efter dem med pedikyr".    Sin stil: "Kul och spännande, sexig men sofistikerad. Jag vill sätta trender". 

Dagens r'n'b-hits: "R'n'b handlar om en snygg image och en schysst refräng – jag efterlyser passion och ärlighet. Det saknas i dag. Alicia Keys är ärlig och äkta, så vill jag också vara. Musik ska du kunna relatera till, musik ska hela och hjälpa. Det ska finnas mer än ett snyggt face och en häftig look".

FAKTA

Brandy Rayana Norwood
Familj: Dottern Syr´ai, två år.

Karriär: Släppte sitt första album 1994, spelade i tv-serien "Moesha" i mitten av 90-talet, gjorde filmen "Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren" och släppte senast skivan "Full moon" (2002).
Aktuell: Med singeln "Talk about out love" och albumet "Afrodisiac".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.