Eva Dahlgren blir säkrare under kvällens gång skriver Anders Nunstedt. Foto: Oskar Omne/Rockfoto
Eva Dahlgren blir säkrare under kvällens gång skriver Anders Nunstedt. Foto: Oskar Omne/Rockfoto

Intensivt, Dahlgren

Publicerad

ÖREBRO. På konsertaffischen står det "Eva Dahlgren live 23 sånger".

På sin turnépremiär spelar hon - nitton.

Fast varför hacka på kvantiteten? För kvalitetens skull får hon gärna stryka ännu fler sånger framöver.

Vissa artister passar bättre än andra för konserthus.

Eva Dahlgren passar förträffligt.

Hennes 19 sånger uppmanar sällan till handklapp, dans eller allsång. Förmodligen avnjuts de allra bäst när man får sjunka ner i en bekväm stol och lyssna. Som upplägget ser ut den här hösten.

 

I år består heller inte låtarna enbart av sång och musik. Dahlgren & co står framför en stor filmduk med motiv som förändras långsamt. Ibland utgörs projektionerna av vajande solrosor, ibland virvlande snö, ibland visar kortfilmerna böljande hav, och så vidare.

Klyschigt?

Kanske det kanske. Men det händer åtminstone något.

 

Låtlistan är ju inte direkt tidernas överraskning. Alla titlar utom tre finns på senaste samlingsskivan. Vi har hört det mesta förut, fast vi har faktiskt inte upplevt Eva Dahlgren på detta viset. Och även om jag inte är överförtjust i alla ambitiösa omarrangemang så är körtjejen Annika Granlund, beväpnad med en arsenal av blås- sortiment, ett lyckat inslag i ljud- bilden.

Eva Dahlgren visar lite premiärnerver inledningsvis men blir säkrare under kvällens gång. På vägen finner hon sin intensiva närvaro och mjuka elegans.

Resan dit kunde varit kortare, men avslutningen är väldigt laddad och utomordentligt lyckad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag