Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingrosso och Alesso blir "Årets innovatör"

Magisk duo. Sebastian Ingrosso och Alesso jobbar inte bara ihop. De delar samma musiksmak också. "Det är nästan läskigt", säger Sebastian Ingrosso.

Sebastian Ingrosso och Alesso.

Så heter vinnarna av priset "Årets innovatör" på Grammisgalan.

- Ett sådant här pris betyder mycket. Att vara innovatör inom någonting är mäktigt, säger Sebastian Ingrosso.

I en exlusiv intervju med Expressen.se berättar han om det lyckade samarbetet med Alessandro "Alesso" Lindblad, låten i den kommande "Monsters Inc."-filmen och om succékonceptet han kopierat av Kanye West.

Det är Spotify och IFPI Sverige som delar ut priset "Årets innovatör" på Grammisgalan på onsdagen.

Priset uppmärksammar artisters dialog med fansen på sociala och digitala medier.
Årets vinnare heter Sebastian Ingrosso och Alessandro "Alesso" Lindblad.

Kommunicerar med fansen

När duon lanserade hitlåten "Calling "(Lose my mind)" bjöd de in till ett Sounddrop-rum i Spotify där de spelade sina favoritlåtar och chattade med fansen.
Allting streamades också via Bambuser.

- Feedbacken man får av sina fans är helt fantastisk, har Alesso tidigare berättat för Expressen.se.

- I Spotify-kampanjen vi gjorde så märktes verkligen detta, att kunna dela med sig av sin musik och samtidigt kommunicera live med sina fans var en cool upplevelse och samtidigt väldigt kul.

"Mäktigt"

När Expressen.se ringer upp Sebastian Ingrosso för att gratulera till vinsten säger han:

Innovatörer. Sebastian Ingross och Alesso vinner priset som Årets Innovatörer på Grammisgalan. Foto: Foto: RUKES - Det är fett. Vi är skitglada. Ett sådant här pris betyder mycket. Att vara innovatör inom någonting är mäktigt. Att kunna samarbeta och nå ut till våra fans på olika sätt, som när vi gjorde det där housepartyt, det var en liten ny grej så det är kul att vi får erkännande för det.

- Samtidigt så tror jag att för oss så är årets innovatör lite mer än bara det där housepartyt. Innovatör är ett stort ord, men det passar oss perfekt.

Sebastian Ingrosso betonar vikten av sociala medier och menar att det är någonting som går hand i hand med att vara musiker.

- Vi älskar teknologi och att nå ut till våra fans via sociala medier är någonting vi verkligen tycker är kul.

- Alessandro är väldigt duktig på det där med att nå ut och prata direkt med sina fans på Facebook och Twitter. Det är nyttigt för de uppskattar att man inte bara använder det som en reklampelare.

 

Delar samma musiksmak

Sebastian Ingrosso, 29, och Alessandro "Alesso" Lindblad, 21, har ett nära samarbete. Dels i och med att Alesso släpper sin musik via Ingrossos skivbolag Refune records, dels för den magi som uppstår när de sitter i studion tillsammans.
Dessutom delar duon samma musiksmak.

- Det är nästan läskigt, säger Sebastian Ingrosso och fortsätter:

- Och vi har en bred musiksmak, vi tycker om allt från höger till vänster. Vi har ofta samma vision, ibland plockar jag fram en idé som han kanske inte har tänkt på, ibland plockar han fram en idé som jag inte har tänkt på.

Vad är det som gör att den där känslan mellan dig och Alesso bara finns där?

- Jag vet inte. Det kallas ibland för magi, tror jag. Det går inte att sätta ord på det. Jag har gjort musik men många personer, ibland blir det bra, ibland känner man inte alls varandras energier, men ibland så blir det bara magi.

- Musik är speciellt. Det är nästan som en meditation som man har tillsammans. Så när man träffar den där punkten och går in i den där världen, i den där zonen, alla klockor bara stannar och massa kärlek slår runt i rummet, då är det speciellt. Men varför det är så, det lämnar jag åt stjärnorna. Ibland är det bara så och då är det magi.
Sebastian Ingrosso befinner sig sedan tre veckor tillbaka i Los Angeles.

Samlas i ett hus

I ett hus samlar han sina polare på Refune Records för att skapa musik. "Den nya generationen", som Ingrosso själv uttrycker, inspirerar honom lika mycket som han hoppas att han inspirerar dem.

Gänget spelar tennis, lagar middag tillsammans och låter det kreativa arbetet löpa under dagarna. Att samlas på det sättet är en idé som Sebastian Ingrosso har fått av Kanye West.

- Han gör samma sak. När han spelar in ett album är han med hela sitt team, de tränar tillsammans på morgonen, de käkar tillsammans på kvällen, pratar och umgås, de sitter i studion. Du vet, det är så viktigt, för det får inte bli den här nio till fem-grejen, för det här är musik, musik går inte att behandla så, musik måste bli din religion.
Sebastian Ingrosso fick exakt samma känsla när han nyligen besökte Pixar, den animerade filmstudion, i San Francisco.

Avslutar turnén

Ingrosso var där för att att han och Axel "Axwell" Hedfors har gjort en låt till den kommande "Monsters Inc."-filmen.

- Den går tillbaka i tiden, de går på universitet och är på en fest, och då är det en dj, någon bläckfisk, som spelar. Till det ville de ha ett stycke musik och frågade mig och Axel, och då gjorde vi det. Det var jättejättekul att få träffa de här människor. Vilka genier de är.

Den 24 mars avslutas Swedish House Mafias "One last tour". Ingrosso, Axel "Axwell" Hedfors och Steve Angello har då spelat för utsålda arenor världen över.
Den 25 mars planerar Sebastian Ingrosso att ta semester.

- Jag ska börja där. Resten får ni se, det får vara en hemlighet.

Har du någon tanke åt vilket håll du vill att din musik ska ta?

- Det återstår att se. Allting är så organiskt just nu. Man får ta det lite lugnt och bara omfamna det som har hänt, ta ett djupt andetag och sedan hoppa tillbaka in i studion och försöka börja göra musik, mycket musik.

- Så jag ska ta en semester med min familj och sedan ska jag bara jobba i studion. Det är min plan.

I sommar står Sebastian Ingrosso på scen i Malmö och Stockholm, på Big Slap respektive Summerburst.

Om man går och ser dig då, vad kan man förvänta sig?

- Man kan förvänta sig en fullblodig svensk dj som är väldigt taggad på att komma hem.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!