Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Idolerna" startar pojkband

Foto: Nordström Cornelia

"Idol"-deltagarna dominerar svenskt musikliv allt mer. Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo väljer nu att gå en ny väg genom att bilda trion EMD. I vår kommer ett album med klassiska poplåtar, till exempel "All for love". 

- Vi är ju lite av de tre musketörerna, säger Danny Saucedo.

Nya artister kommer fram varje år genom TV 4:s talangjakt. Marknaden mättas. Ett sätt att möta den hårdnande konkurrensen är att gå samman i nya konstellationer. Erik Segerstedt och Danny Saucedo, som båda deltog i förra årets "Idol" och sedan dess släppt varsitt album, började redan i vår att fundera i dessa banor. Genom att uppträda i en grupp skulle de kunna visa nya sidor av sig själva som artister.

"Ultimat"

 - Vi kom fram till att det vore ultimat med en tredje person. Det fanns inga självklara val, men det stod ganska klart vem det skulle bli när den här gossen klev in i auditionrummet i "Idol", säger Danny Saucedo och vänder sig till Mattias Andréasson.

 - Vi hade mer eller mindre bestämt oss för honom, utan att han själv visste det, fortsätter han.

Foto: Nordström Cornelia Till deras stora glädje vann inte Mattias Andréasson "Idol". Han kunde därmed hoppa på projektet så fort han åkte ur tävlingen. Redan nästa vecka släpps EMD:s första singel, "All for love", som ursprungligen gjordes av Bryan Adams, Sting och Rod Stewart som ledmotiv för filmen "De tre musketörerna".

En låt klar till skivan

 - Den är klockren. Det är tre snubbar, tre artister, som gjort en bra grej tillsammans. Jag tycker att det är ett jäkligt bra budskap i låten och framför allt är det en otroligt vacker låt. Vi är ju lite av tre musketörer. så när jag föreslog den var det bara tummen upp, säger Foto: Sporrong OlleDanny Saucedo, som är den mest pratglade av idolerna.

 "All for love" är den enda låten som är klar för albumet, som till hälften ska innehålla nyskrivet material och till hälften gamla hits. Bland tänkbara låtar som diskuterats finns "You" med Ten Sharp, "More than words" med Extreme och Stefan Anderssons "Anywhere is paradise".

Dammar av gamla låtar

 - Vi är alla 80-talare, födda 81, 83, och 86, och vi kände väldigt starkt för gamla 80-talslåtar. Vi vill damma av dem och ge dem nytt liv med ett nytt fräscht sound, men även göra nyskrivet material som påminner om de låtarna, säger Danny Saucedo, utan att reflektera över att alla dessa låtar gavs ut under 90-talet.

 Om man vill placera EMD i en genre, har Erik Segerstedt en annan benämning än 80-talsmusik till hands:

 - Vi brukar säga att vi vill göra mogen pop. Det här är gamla låtar som alla kommer ihåg och vill höra igen.

Satsar på 2008

 - Sedan är det ju så att det finns en generation som gått miste om de här låtarna. Och det skulle vara för taskigt ifall de bara försvann. Vi känner att vi vill lyfta fram de här låtarna och ge dem ett nytt ansikte, fyller Danny Saucedo i.

 Till sommaren satsar trion på att turnera tillsammans, men de betonar att de alla går in i det här projektet som tre olika artister och att det handlar om en satsning främst under 2008.

 - Men vi får väl se. Vi kanske återförenas igen om tio år när jag också har fått skägg, säger Danny Saucedo.

omröstning idolpojkband

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.