Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hudspecialist: Det kan vara vitiligo

En av Sveriges främsta hudläkare, professor Olle Larkö, har studerat bilderna på Michael Jackson:
- Det är inte uteslutet att det är vitiligo, säger han.
Professor Larkö vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg säger att bilderna till viss del styrker Michael Jacksons påståenden om en hudsjukdom. Det är den förstorade bilden på Michael Jacksons ben som är mest intressant, enligt Larkö. Men samtidigt säger han: - Naturligtvis måste man träffa patienten för att med säkerhet säga att det rör sig om sjukdomen. Två behandlingssätt Det finns två olika typer av behandlingar av vitiligo. Den ena går ut på att den drabbade huden pigmenteras eller att hud transplanteras. Den andra metoden handlar om att den friska, pigmenterade, huden bleks. - Den senare är snarare ett kosmetiskt ingrepp än ett medicinskt. Det är ingenting som vi rekommenderar, säger Larkö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.