Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hellström försökte ta livet av sig på scenen

GÖTEBORG. Håkan Hellström tappade kontrollen under en spelning i Lund.
Han hällde vatten över den strömförande mikrofonen.
Jag ville dö. Håkan Hellström tappade kontrollen under en konsert och började göra livsfarliga saker.
På lördag tar höstens succéturné slut med en extrainsatt spelning i Stockholm. Sedan blir det jul och lugn och ro hemma i Göteborg. För Expressen berättar nu Håkan Hellström om det kaos som präglat stora delar av turnén. En konsert i Lund i december spårade ur rejält. Vi hade haft några fantastiska spelningar och trodde inte det kunde bli bättre. Men den blev något av det mest sinnessjuka jag varit med om. Det började med att Daniel (Gilbert, bandets ena gitarrist, reds anm) började skrika. Det var något som gick loss i honom, säger han. För stark respons Sedan märkte jag att samma sak hände med mig. Det blev för mycket intryck för responsen var så stark. Jag hällde vatten över mikrofonen för jag ville dö. Jag tänkte inte, utan ville bara göra något på liv och död, fortsätter han allvarligt. Spelningen ville aldrig ta slut. Låt på låt las på och bandet spelade i över två timmar. Efteråt fortsatte alla festen. Men jag åkte och la mig. Jag orkade inte och det kändes inte skönt, säger han fortfarande tagen av händelsen. Laglös spelning Dagen efter spelade bandet i Häradsbäck i södra Småland. Ett laglöst ställe som Håkan Hellström gillar. Visst, det kastade mynt och snöbollar. Det var flera slagsmål i publiken. Men vi hade större delen av publiken med oss. Men jag tycker om sådana ställen. Det är på något sätt det popmusik handlar om. I kväll gör han den första av två utsålda spelningar på hemmaplan i Göteborg i Lisebergshallen. Jag kan inte fatta att det är dags. Jag fattar inte att det är dags. Det handlar ju om tre dagars fest, säger Håkan Hellström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.