Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

H.E.A.T SÖKER NY SÅNGARE

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
AVHOPP. Sångaren Kenny Leckremo lämnar H.E.A.T.
Foto: Christian Örnberg

Rockbandet H.E.A.T har drabbats av ett rejält avhopp. Sångaren Kenny Leckremo, som har varit med sedan starten 2007, lämnar bandet. 

- Hans situation gör det omöjligt att satsa lika hårt som resten av bandet, säger basisten Jimmy Jay.

 H.E.A.T bildades 2007, men många av medlemmarna har spelat tillsammans i tio år. Det gör det extra svårt när sångaren Kenny Leckremo nu hoppar av.

 - Det är det tuffaste beslutet vi har varit med om, säger basisten Jimmy Jay.

Röstproblem

 Leckremo har haft röstproblem och bandet har tvingats ställa in spelningar och ta in ersättare. Men också privatlivet har gjort en fortsättning omöjlig.

 - Dels har han haft röstproblem som smugit sig fram under våren och hösten. Dels har han en flickvän och ett liv i England. Kombinationen gjorde att vi diskuterade detta i bandet och vi konstaterade gemensamt att hans situation gör det omöjligt för honom att satsa lika hårt som resten av bandet, säger Jimmy Jay.

Söker en ersättare

 Nu söker bandet en ersättare, och vem som helst kan ansöka på deras hemsida från och med i dag.

 - Känslan är hoppfull trots allt. Vi blickar framåt och ska leta överallt efter en ersättare. Vi fokuserar på framtiden även fast detta inträffat, säger Jimmy Jay som också menar att sommarens och höstens spelningar inte är hotade.

 - Vi har haft ersättare tidigare och ska försöka hitta någon så fort som möjligt, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.