Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hardcore Superstar - Dreamin' in a casket

Gain/Sony BMG

HÅRDROCK


Slayer gjorde en skiva, ”Reign in blood”, som hade precis allt och tog andan ur en. Att försöka bräcka den var ett omöjligt uppdrag, men uppföljaren hamnade ändå på en nivå som var löjligt överlägsen allt annat i genren. Hardcore Super-star befinner sig i samma situation och resultatet är detsamma.

 Efter det självbetitlade knockoutalbumet har bandet fått ett självförtroende som inte går av för hackor. Det är lika kaxigt som uppfriskande att singeln ”Bastards”, som blev en stor hit på ”Sommartoppen” och sålde guld, inte tagits med på plattan eftersom den inte ansågs platsa. Då kanske ni fattar hur urstarkt detta verk är.

 Hardcore Superstar är det enda bandet i världen som lyckas göra tung hårdrock som låter sexig utan att bli sliskig. Nu är den hårdare och mer metalliskt kompakt än tidigare och inga ballader finns i sikte. Det är som om 80-talets thrashband slagit av på farten och börjat klä av publiken med sina riff. De två bästa låtarna fulländar ”skönheten och odjuret”-formeln. ”Sensitive to the light” bygger en hjärtkrossande, vemodig melodi kring Sepulturas ”Refuse/resist” och titelspåret rider ända in i Guns N’ Roses innersta väsen på Metallicas ”The four horsemen”.

 Göteborgsgruppens lånekort på metalbiblioteket utnyttjas flitigt, men Hardcore Superstar får ihop låtar av en sådan kaliber som ingen annat hårdrocksband kommit i närheten av de senaste åren.


DÅ: Metallica: ”Metallica” (1991)

NU: Crashdiet: ”The unattractive revolution” (2007)


Lyssna på singeln "Dreamin' in a Casket" och ladda ner den som ringsignal här!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.