Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här lämnar "Bossen" Kometen i Göteborg

Bruce åt på Leif Mannerströms restaurang Kometen i Göteborg. Foto: Stefan Söderström
Foto: Stefan Söderström
Foto: Stefan Söderström
Bruce Springsteen anländer till hotellet i centrala Göteborg på onsdagskvällen.Foto: Anders Ylander
Foto: Stefan Söderström
Fansen tar emot Bruce. Foto: Setfan Söderström
Trummisen Max Weinberg. Foto: Stefan Söderström
Foto: Stefan Söderström
Foto: Stefan Söderström
Vid 17.15 anlände Bruce Springsteen på Landvetter i Göteborg. Drygt två timmar tidigare lämnade Bossen hotellet i Bergen. Under måndagen och tisdagen gjorde Bruce och E Street Band konserter i den norska staden. Foto: Anders Ylander
Springsteen spelar på Ullevi i Göteborg under fredagen och lördagen. Foto: Anders Ylander
Bruce Springsteen under en av spelningarna i Norge. Foto: Vidar Ruud
1 / 12

Han svepte över Norge som en storm.

Nu laddar Bruce Springsteen för ytterligare musikexplosioner på Ullevi.

På onsdagseftermiddagen landade "Bossen" i Göteborg och hade ett stort leende på läpparna när fansen tog emot honom vid hotellet.

– Det är underbart att vara här, sa Bruce.

På kvällen åt bossen på den klassiska Göteborgskrogen Kometen.

Strax efter 15.00 anlände bland annat sex minibussar och en lätt lastbil till Landvetter. De väntade då på Bruce Springsteen, 62, som ungefär samtidigt lämnade sitt hotell i Norge, enligt Bergenavisen. Springsteen var på bra humör och stannade för att skriva autografer samt krama om ett antal lyckliga tjejer som tappert väntat utanför "Bossens" hotell.

Klockan hann sedan bli 17.15 - men då landade Springsteen på svensk mark. Drygt 40 minuter senare anlände Springsteen till sitt hotell i centrala Göteborg, där flertalet fans väntade sångaren.

"Några extra dagar"

Den världskända sångaren var på toppenhumör och stannade kort för att säga hej.

– Det är underbart att vara här, sa han innan han försvann in på hotellet enligt Expressens Pascal Engman som är på plats.

På kvällen intog Springsteen den klassiska Göteborgskrogen Kometen på Avenyn. Där åt han bland annat biff innan han lämnade klockan 22.40.

Under två dagar har Bruce Springsteen stått på scen i Bergen och nu börjar förberedelserna för ytterligare musikexplosioner på Ullevi under fredagen och lördagen. Bland annat gympass, en tur i skärgården samt ett antal restaurangbesök uppges finnas på schemat.

"Diverse planer"

- Han vill tillbringa några extra dagar här. säger en centralt placerad uppgiftslämnare i onsdagens Expressen.

– Han älskar Göteborg och vill lägga några extra dagar här, som han alltid gör under sina Nordenturnéer. Han har styrt upp diverse planer under sitt besök och ser verkligen fram emot att få spela på Ullevi igen.

Bruce Springsteen är för tillfället ute på sin "Wrecking ball tour", som har tagit honom runtom i USA, samt stora delar av Europa. Under tisdagens spelning spelade Springsteen sex låtar från den senaste plattan, och bjöd även på turnépremiärer av exempelvis "Red headed woman", "You've got it" och "My lucky day".

"Varje konsert annorlunda"

Vad som väntar på Ullevi är - naturligtvis - fortfarande oklart. Springsteens mångåriga gitarrist Nils Lofgren berättar för Bergenavisen:

- Varje konsert blir annorlunda. Bruce ger var och en av oss mycket frihet. Vi kan spela som vi vill, bara vi följer låten och det arrangemang som han har tänkt sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.