PREMIÄRNERVER. "Hoppas publiken kan förlåta mig", hälsar Loreen efter tabben i Karlskoga. Foto: Richard Ström /Expressen
PREMIÄRNERVER. "Hoppas publiken kan förlåta mig", hälsar Loreen efter tabben i Karlskoga. Foto: Richard Ström /Expressen

Här hälsar Loreen på fel stad: "Nervös"

Publicerad

KARLSKOGA. Premiärnerverna orsakade kort­slutning på scenen.

Loreen drabbades av en blackout och kallade ­Karlskoga för Karlskrona - två gånger om.

- Shit alltså, så jävla nervös jag var! Hoppas ­publiken kan förlåta mig.

Expressen träffar Loreen backstage efter turnépremiären. Schlagervinnaren är uppskruvad och avslappnad på samma gång.

- Att stå inför 600 miljoner tv-tittare är ingenting mot att möta publiken så här. Det betyder så mycket för mig att göra bra ifrån mig på den här turnén.

När Loreen efter första låten verkade tro att hon befann sig i Blekinge och inte i Värmland reagerade stora delar av publiken starkt.

- Jag var så otroligt nervös inför det här och så tabbade jag mig direkt. Men jag tror att folk fattar att det inte var för att jag var dryg? Jag har lagt ner så otroligt mycket tid på den här showen och ville att allt skulle sitta perfekt.

Håller sitt Sverige-löfte

Efter segern i Eurovision Song Contest har det haglat in erbjudanden från Europa, men Loreen har valt att hålla fast vid ursprungs­planen - en omfattande Sverigeturné.

- Jag har fått så mycket kärlek från Sverige och känner att jag vill ge något tillbaka från hjärtat. Det finns en plan för utlandet också, men det tar vi senare.

Andra hade säkert valt att smida medan ­ järnet är varmt?

- Jag tror inte på det. Jag tror på karma. Det är viktigt för mig att kunna vara laidback när det händer så mycket.

Går snart in i studion

Är det mer än du kunnat föreställa dig?

- Definitivt. Jag har inget liv utanför det här. Nästa vecka har jag några lediga dagar, men då ska jag gå in i studion och jobba stenhårt med skivan. Den är i princip klar, men det är mycket pill kvar. Med mixningen och så.

Att stanna upp och njuta en stund är inte att tänka på?

- Jag kommer från en stor familj och är van vid att ha kaos kring mig. Jag har lärt mig att fokusera. Får jag bara mat och sömn är det lugnt.

- Det är trots allt 24 timmar på ett dygn.

Det är 48 konserter det.

- Haha, ja du ser. Jag kommer att hinna med allt.

I dag spelar Loreen i Borås. I morgon i både Enköping och Västerås. Fast det är förstås möjligt att hon säger något helt annat från scen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag