Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här hälsar Loreen på fel stad: "Nervös"

PREMIÄRNERVER. "Hoppas publiken kan förlåta mig", hälsar Loreen efter tabben i Karlskoga.
Foto: Richard Ström /Expressen

KARLSKOGA. Premiärnerverna orsakade kort­slutning på scenen.

Loreen drabbades av en blackout och kallade ­Karlskoga för Karlskrona - två gånger om.

- Shit alltså, så jävla nervös jag var! Hoppas ­publiken kan förlåta mig.

Expressen träffar Loreen backstage efter turnépremiären. Schlagervinnaren är uppskruvad och avslappnad på samma gång.

- Att stå inför 600 miljoner tv-tittare är ingenting mot att möta publiken så här. Det betyder så mycket för mig att göra bra ifrån mig på den här turnén.

När Loreen efter första låten verkade tro att hon befann sig i Blekinge och inte i Värmland reagerade stora delar av publiken starkt.

- Jag var så otroligt nervös inför det här och så tabbade jag mig direkt. Men jag tror att folk fattar att det inte var för att jag var dryg? Jag har lagt ner så otroligt mycket tid på den här showen och ville att allt skulle sitta perfekt.

Håller sitt Sverige-löfte

Efter segern i Eurovision Song Contest har det haglat in erbjudanden från Europa, men Loreen har valt att hålla fast vid ursprungs­planen - en omfattande Sverigeturné.

- Jag har fått så mycket kärlek från Sverige och känner att jag vill ge något tillbaka från hjärtat. Det finns en plan för utlandet också, men det tar vi senare.

Andra hade säkert valt att smida medan ­ järnet är varmt?

- Jag tror inte på det. Jag tror på karma. Det är viktigt för mig att kunna vara laidback när det händer så mycket.

Går snart in i studion

Är det mer än du kunnat föreställa dig?

- Definitivt. Jag har inget liv utanför det här. Nästa vecka har jag några lediga dagar, men då ska jag gå in i studion och jobba stenhårt med skivan. Den är i princip klar, men det är mycket pill kvar. Med mixningen och så.

Att stanna upp och njuta en stund är inte att tänka på?

- Jag kommer från en stor familj och är van vid att ha kaos kring mig. Jag har lärt mig att fokusera. Får jag bara mat och sömn är det lugnt.

- Det är trots allt 24 timmar på ett dygn.

Det är 48 konserter det.

- Haha, ja du ser. Jag kommer att hinna med allt.

I dag spelar Loreen i Borås. I morgon i både Enköping och Västerås. Fast det är förstås möjligt att hon säger något helt annat från scen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.