Foto: Vallery Jean
 Foto: Vallery Jean

Här är gästartisterna på Aviciis nya skiva

Publicerad

När Avicii slog igenom med "Levels" så byggde succén på en Etta James-sampling. På sitt debutalbum har han bjudit in en rad gäster.

Här är huvudpersonerna.

Salem Al Fakir

Har skrivit två spår tillsammans med Vincent Pontare, Avicii och Ash, bland annat "You make me" - som han även sjunger på. Salem, 31, fick fyra grammisar för sin debut och slutade tvåa i Melodifestivalen 2010.

Linnea Henriksson

Tv-debuterade i "Småstjärnorna" innan hon ställde upp i "Idol" 2010 (slutade fyra). Debutalbumet producerades av Orup, och i somras var Linnea förband under Gyllene Tiders enorma turné. Sjunger på "Hope there's someone".

The Mø

Danska Marie Ørsted, flitigt hyllad av exempelvis Pitchfork och Guardian, har jobbat med Diplo inför egna albumdebuten. Hon är medkompositör till "Dear boy", som hon även sjunger.

Dan Tyminski

Amerikansk bluegrassångare som vann en Grammy för sin insats på soundtracket till "Oh brother, where art thou?". 46-åringen från Kansas har turnerat med Alison Krauss och Robert Plant. Här sjunger han "Hey brother".

Audra Mae

29-åringen från Oklahoma har en brokig meritlista. Hennes Dylan-cover ("Forever young") hördes i "Sons of Anarchy" och hon har skrivit låtar till Susan Boyle. Hörs på "Addicted to you" och bonusspåret "Long road to hell".

Blondfire

Indieduo från Los Angeles bestående av syskonen Bruce och Erica Driscoll. På väg mot ett genombrott i hemlandet sedan en av deras låtar hamnat i en uppmärksammad bilreklam. Medverkar på "Liar liar".

Aloe Blacc

R'n'b-sångare från Los Angeles som sjunger på två albumspår, bland annat countrysingeln "Wake me up". Har, precis som Audra Mae, skrivit låtar till tyska Eurovision-vinnaren Lena Meyer-Landrut.

Nile Rodgers

Legendarisk 60-åring som var med och uppfann disco med Chic. Har skapat hits åt Sister Sledge, Madonna och David Bowie samt producerat åtskilliga succéer. Spelar på Daft Punks hyllade album, och på Aviciis "Lay me down".

Ash Pournouri

Aviciis manager och bollplank är även exekutiv producent för "True", och listad som upphovsman till 90 procent av låtarna. Har, lagom till Aviciis albumdebut, startat etiketten PRMD (uttalas pyramid).

Adam Lambert

31-åringen slog igenom i amerikanska "Idol" 2009. Hans två album har fått draghjälp av låtskrivare som Max Martin, Lady Gaga, Pink, Bruno Mars och Pharrell. Gayikon som står bakom micken på "Lay me down".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag