Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håkan Hellström - Det kommer aldrig va över för mig

Håkan Hellströms nya album "Det kommer aldrig va över för mig" får en fyra i betyg av Anders Nunstedt, som tror att låtarna kommer att växa ännu mer live. Foto: Roger Vikström

På sitt nya album grubblar Håkan Hellström som aldrig förr. Inte minst över sin förlorade ungdom.

Men musiken berättar en annan historia. Låtarna på "Det kommer aldrig va över för mig" är stora, självsäkra och vitala.

ALBUM

Genre: Rock.
Vem: Håkan Hellström, 39, har spelat i Broder Daniel och Honey Is Cool. Han solodebuterade år 2000 med "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och blev utsedd till årets göteborgare följande år.
Vad: På sitt sjunde studioalbum har Håkan Hellström skrivit och producerat låtarna tillsammans med Johan Forsman-Löwenström, Måns Lundberg och Björn Olsson. I juni inleds sommarturnén.
Släpps: I dag.
Om du gillar "Det kommer aldrig va över för mig", lyssna på: "Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått", "För sent för edelweiss", "2 steg från Paradise".

Seriealbumen och Hollywoodfilmerna talar sitt tydliga språk. En superhjälte blir aldrig en superhjälte om han inte någon gång tvivlar på sig själv och sin förmåga.

Kents sjunde album sjöng Jocke Berg "förruttnelsen börjar precis när vi fyllt 37".

På sitt sjunde album sjunger Håkan Hellström "jag är 39, jag är ett tappat självförtroende". I "När lyktorna tänds" är han 21 på nytt. I "Street hustle" går han på klubb med falskleg.

På den vägen är det. Hellströms nya album är fullt av små tvivel och stora tillbakablickar, men i slutändan får 40-årskrisen honom att flyga ännu högre. Ibland träffar låtarna till och med ännu hårdare.


Inför varje skivsläpp blir förväntningarna på Håkan Hellström större och större. Det är en hajp, men ingen mediakonstruktion, det är en position han råkat sätta sig efter en närmast oslagbar serie skivor.

"Det kommer aldrig va över för mig" är mycket riktigt en av Hellströms bästa, men det är å andra sidan alla skivor han gjort.

 

År 2013 låter det mer än någonsin som om materialet är gjort för att framföras av ett taggat liveband. Låtarna befinner sig på ett betryggande avstånd från de första albumens euforiska explosioner, men präglas ändå av den energi och det engagemang som gjort Hellström till en unik röst i artist-Sverige. Det är en svindlande, fantastifull och inspirerad resa som med lätthet rör sig från okonstlade garagejam till storslagna blås- och stråkarrangemang.

En storartad samling sånger, som med all sannolikhet kommer att låta ännu större live.

 

LÄS ANDERS NUNSTEDT BETYG PÅ SKIVAN - LÅT FÖR LÅT - HÄR.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.