Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guns N´ Roses till Sverige

Hårdrocksbandet Guns N´ Roses kommer till Sverige i sommar.

Förutom en spelning i Globen kommer legendarerna spela på Roskildefestivalen.

- Vi ses i sommar, säger Axl Rose.

Axl Rose.
Foto: KEVORK

På 80-talet var Guns N´ Roses ett av världens största rockband. Sedan dess har det varit ganska tyst omkring det mytomspunna Los Angeles-bandet. Men nu verkar de ha vaknat ur sin dvala och drar ut på Europaturné i sommar.  Förutom en spelning i Globen i Stockholm den 26 juni dyker bandet också upp på Roskildefestivalen. - Europa har alltid varit speciellt för mig. Vi har ända sedan vår senaste turné sett fram emot att få möta vår europeiska publik igen, så vi ses i sommar!", säger sångaren Axl Rose, enligt ema.se.

Nya låtar

 Enligt Ekstrabkadet.dk finns det stor chans att bandet kommer till Europa med helt nya låtar på repertoaren. Hårdrocklegendarernas studiealbum "Chinese Democracy" väntas nämligen komma ut under våren. För närvarande är frontfiguren Axl Rose den enda av originalmedlemmarna som är kvar i bandet och än så länge har sångaren inte sagt något som tyder på att någon av de gamla medlemmarna - Slash, Duff, Izzy eller Matt - kommer med på turnén. Biljetterna till spelningen i Globen släpps den 9 mars klockan nio på morgonen.

FAKTA

Guns N' Roses bildades i mitten av 80-talet.
Klassisk sättning: Axl Rose, Izzy Stradlin, Duff McKagan, Slash och Steven Adler.

Debut 1986 med "Live Like A Suicide".
Året efter släpptes "Appetite For Destruction" - ett av de viktigare skivsläppen i den moderna hårdrockens historia.

Har även släppt "GN'R Lies" (1989), "Use Your Illusion I" och "Use Your Illusion II" (1991) och "The Spaghetti Incident?" (1993).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.