Mick Jagger. Foto: Gillieron Laurent
Mick Jagger.  Foto: Gillieron Laurent

Giganter på väg till Ullevi

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Rolling Stones och Iron Maiden är på gång till Ullevi nästa sommar.
Det hävdar flera källor till GT.
- Om Rolling Stones är ute så är det mycket troligt att de kommer till Ullevi, säger Anders Albertsson, Arenachef på Ullevi.

Även om sommarens konserter med Pink och Green Day var uppskattade, så var det inte riktigt den konsertsommar på Ullevi som göteborgarna blivit vana vid. Två spelningar på en halvfylld arena, och inga namn med samma tyngd som Bruce Springsteen, U2 eller Madonna.
Men nästa år verkar giganterna återigen vara på ingång till Sverige och Göteborg. En utländsk person som jobbar runt Rolling Stones ska enligt vad GT erfar förklarat att bandet ska ut på turné och kommer att göra ett stopp i Göteborg nästa sommar. Den information har också bekräftats av en svensk källa med god insyn kring de svenska arrangemangen.

"Har börjat förhandla"

Anders Albertsson som är Arenachef på Ullevi, vill dock inte bekräfta.
- Det vet jag inget om. Men vi har börjat förhandla och diskutera med arrangörerna Live Nation om framtida Ullevi-bokningar. Och några stora bokningar lär det förhoppningsvis bli nästa år. Skulle Rolling Stones åka ut på turné så är det mycket troligt att de kommer till Göteborg och Ullevi, säger Anders Albertsson.
Förutom Rolling Stones så är megastjärnorna i Iron Maiden också sugna på att komma tillbaka till Ullevi då de verkligen gillar Göteborg, bekräftar andra källor till GT. Det vill Anders Albertsson verken bekräfta eller förneka.
- Ryktet om Iron Maiden vill jag inte kommentera, säger han snabbt.
På arrangörerna Live Nation vill man i vanlig ordning inte bekräfta något, men förklarar samtidigt att de stora bokningarna börjar göras den här tiden på året.

Lång framförhållning

- Sommarens och vårens stora konserter börjar planeras och bokas nu under hösten. De stora turnéerna kräver ju lång framförhållning, säger Catarina Oscarsson på Live Nation.
Iron Maiden spelade i Sverige för lite mer än en vecka sedan då de gästade festivalen Sonisphere i Stockholm. Rolling Stones senaste Sverige-besök var 2007 då de spelade på Ullevi i Göteborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag