Per Gessle säger till Expressen att det kan bli en återförening av Gyllene Tider redan nästa år. Foto: Niklas Henrikczon
Per Gessle säger till Expressen att det kan bli en återförening av Gyllene Tider redan nästa år.  Foto: Niklas Henrikczon

Gessle vill återförena Gyllene Tider: Sugen

Publicerad

HALMSTAD. Efter återföreningen av Roxette - nu planerar Per Gessle en återförening med Gyllene Tider.

– Ny platta och turné, kanske redan nästa år, säger Per Gessle till Expressen.

Den 19 september avslutar Roxette sin världsturné i Mexico City. Per Gessle, som alltid vill ha nya musikprojekt på gång, funderar just nu på vad han ska göra efter turnén som under närmare två år tagit bandet över hela världen och dragit mer folk än något annat 80-talsband.

– Risken är att jag kommer att drabbas av adhd, måste ju ha något nytt att göra, säger han avväpnande.

Han planerar nu att återförena Gyllene Tider, som inte har spelat ihop sedan 2004 då de firade 25 år. Då släppte de också skivan "Finn 5 fel" vilket var den första studioinspelade fullängdsskivan sedan 1984 och "Heartland café".

– För några år sedan började vi diskuterade en återförening av Gyllene Tider men då rann det ut i sanden. Nu är jag sugen på att skriva på svenska, bästa forum för en samling nya, svensk låtar är Gyllene Tider, säger han.

"Hålla lågan vid liv"

Första gången bandet återförenades var 1996 då de turnerade runt Sverige med "Återtåget". 2004 drog de närmare en halv miljon besökare. Och Per Gessle vet att intresset för en ny sväng med Gyllene Tider är jättestort.

– När man kommer hem efter en så här lång turné som vi gjort med Roxette vill man hålla lågan vid liv, fortsätta skapa när man har ångan uppe. Nu finns möjligheten.

Gyllene Tider 2004.Foto: Jonas Linell/Tv4
Givetvis kommer även" nya" Roxette att få en fortsättning. I den här sättningen har Gessle hittat början till något nytt. Ett band med 80-talsrötter som har tagit sig in i vår tid med hjälp av ett modernt, mer organiskt sound.

"De gamla låtarna"

– Detta är ju egentligen inte Roxette utan det band jag hade på min soloturné. Enda skillnaden är att jag nu byggt det runt Marie.

Sedan Roxette och Gyllene Tiders storhetstid har popbranschen radikalt förändrats. Skivförsäljningen dalar men gamla säkra varumärken, som Gyllene och Roxette kan leva vidare på livescenen med sin "backkatalog".

– Ja även om Roxette, eller Gyllene, släpper ny musik är det de gamla låtarna och hitsen folk vill ha. Man kan kanske stoppa in två, tre nya låtar, men i dag är det turnéerna, inte skivorna, som säljer bandet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag