Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förtjusande, Melody Gardot

FÖRTJUSANDE. Melody Gardot är mer lekfull på scen än på skiva.
Foto: Ulf Ryd
Hon blev hela Sveriges Melody i och med sin medverkan i "Skavlan" i höstas. Säljer sitt album "My one and only thrill" i en tid när ingen köper skivor. Så med en växande popularitet är det logiskt att då hon gästar Göteborg är det till ett till bredden fyllt Konserthuset.

FAKTA

KONSERT


Melody Gardot
Konserthuset, Göteborg.
Publik: 1 225.
BÄST: "Deep within the corners of my mind" tog andan ur mig.
SÄMST: Hennes prator gick inte alltid fram.

Men Melody Gardot är inget våp som solar sig i glansen av sin framgång. Hon spelar trots allt mest för att underhålla sig själv för att så underhålla andra. Så när hon inleder med "The rain" är det till ett närmast friformjazzigt intro. Överraskande och utmanande.

Och det är med jazzen som sällskap som hon bjuder på den här konserten. Hela stämningen andas jazz där hon förvandlar Konserthuset till en rökig klubb i Greenwich Village, New York. Hon ackompanjeras av ett spelsuget band på bas, trummor, cello och saxofon. Hennes bitterljuva melodier med de stora arrangemangen på genom-brottsalbumet från i fjol får mer lekfullhet över sig.

Arrangemangen är nedstrippade och gruppen hålls i lösa tyglar där improvisationerna är i legio.
Men ingenting i spellusten förändrar det som är det centrala i Melody Gardots musik - hennes röst. Den där speciella rösten med det där eleganta vibratot som skälver ända in i hjärteroten.

På scen kommer också berättelserna mer i centrum. Hon pratar mycket och gärna. Är sval och het på samma gång, nära och distanserad och fascinerande rolig. Det är lätt att bli förtjust i Melody Gardot. För hennes musik - och framför allt för hennes röst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.