Bandet H.E.A.T med nya sångare, "Idol"-vinnaren Erik Grönwall. Foto: Fredrik Etoall
Bandet H.E.A.T med nya sångare, "Idol"-vinnaren Erik Grönwall. Foto: Fredrik Etoall

Erik Grönwall nya sångare i H.E.A.T

Publicerad
Uppdaterad
"Idol"-vinnaren Erik Grönwall, 22, blir sångare i Melodifestivalen-raketen H.E.A.T.
- Att få lira i ett hårdrocksband är något jag alltid velat göra och nu har jag fått chansen, säger han.
När Erik Grönwall i december stod som segrare i Globen i TV4:s talangjakt låg Sverige för hans fötter.
Och sedan dess har han också mycket riktigt toppat en rad listor.
Men karriären har inte heller gått helt spikrakt.
150 personer såg turnépremiären och Expressens Anders Nunstedt gav konserten en geting. "Det vilar en stor, fet fiaskostämpel över Idol-Eriks turnépremiär", skrev han då.
Sedan kunde Expressen avslöja att den första singeln "Crash and burn" var en cover. Den gavs ut redan 2006 av Magnus Bäcklund.

Nu kommer nystarten

Men nu kommer den stora nystarten.
Erik Grönwall får förverkliga sin dröm och börjar sjunga hårdrock.
Han är den nye sångaren i Melodifestivlalensensationen H.E.A.T.
- Direkt när jag träffade H.E.A.T så kändes allt så otroligt jävla bra. Musiken och personkemin klickar med det jag alltid drömt om, säger han till Expressen.
Bandmedlemmarna i H.E.A.T är även de lyriska:
- Vi sökte en ung, snygg, hungrig kille som sjunger som en Gud. Erik är allt det där och dessutom en jävligt vettig snubbe.

"Alla bitar är på plats"

I juni lämnade sångaren Kenny Leckremo bandet.
- Vi har haft ett break på ett par månader sedan vi skiljdes från Kenny, men nu kan vi äntligen spela in nästa album och sedan ge oss ut på en Europa- och Japanturné igen.
Erik Grönwall tror på en ny och framgångsrik karriär med gruppen.
- Alla bitar är på plats och vi är redo att lyfta detta till en ny nivå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag