Swedish House Mafia på röda mattan inför årets Grammy Awards i Los Angeles. Foto: AP
Swedish House Mafia på röda mattan inför årets Grammy Awards i Los Angeles.  Foto: AP

En spelning kvar för Swedish House Mafia

Publicerad

En spelning kvar.

Sedan är det sista kapitlet i framgångssagan Swedish House Mafia skrivit.

- Det är bitterljuvt, säger Sebastian Ingrosso i brittiska Radio 1.

Om en dryg vecka är det över.

Natten till den 25 mars svensk tid gör Steve Angello, Axel "Axwell" Hedfors och Sebastian Ingrosso den sista spelningen någonsin som Swedish House Mafia - de står på scen Ultra Music Festival i Miami.

Det var även där trion samlades natten mellan fredag och lördag svensk tid för ytterligare en explosiv spelning som del av deras One last tour.

Innan det gjorde Sebastian Ingrosso en intervju med polaren Pete Tong i brittisk radio.

"Skönt att få lite ledigt"

Ingrosso så sa här om de två sista spelningarna:

- Det är bitterljuvt. Vi har turnerat i nästan fyra månader nu, så det ska bli skönt att få lite ledigt.

Han fortsatte sedan att berätta om turnén som har tagit trion världen runt och konstaterade samtidigt att de tre utsålda spelningarna på Friends arena för alltid kommer att ha en speciell plats i medlemmarnas hjärta.

- Det har varit flera shower som varit bra, jag vill inte nämna bara en, men Sverige var speciellt för oss eftersom det var första gången som vi spelade i vår hemstad.

"Sprida ut askan där"

Varför har då trion valt Ultra Music Festival som plats för att säga farväl?

- Vi återvänder till Miami varje år, så det kändes naturligt att sprida ut askan här, säger Sebastian Ingrosso i brittiska Radio 1 och fortsätter så här om nästa veckas spelning:

- Vi har överraskningar och det kommer att vara känslosamt.

Samtidigt pryder Swedish House Mafia omslaget till det senaste numret av Billboard.

I den intervjun säger Axwell att det känns som "släppa taget om något stort" i och med det att trion lägger ner.

- Vi fick nycklarna till staden och sa: "Tack, det är fantastiskt. Här har du dem tillbaka". Det är idiotiskt på så många sätt, men samtidigt är det lite uppfriskande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag