Elisabeth Andreassen är klar för schlager-SM 2011. "Det ska bli kul och det känns väldiht roligt att bli tillfrågad och känna att man fortfarande har en plats." Foto: Christian Örnberg
Elisabeth Andreassen är klar för schlager-SM 2011. "Det ska bli kul och det känns väldiht roligt att bli tillfrågad och känna att man fortfarande har en plats." Foto: Christian Örnberg

Elisabeth Andreassen klar för Melodifestivalen

Publicerad
Uppdaterad
Elisabeth Andreassen gör comeback i Melodifestivalen.
Expressen kan berätta att den svensk-norska sångerskan är klar för schlager-SM 2011.
- Jag har blivit tillfrågad många år i rad och nu passade det. Väldigt roligt, säger hon.
Expressen kan idag berätta att den svensk-norska sångerskan Elisabeth "Bettan" Andreassen är klar för Melodifestivalen.
- Ja, det är jag. Jag blev tillfrågad, och så är det med det, säger hon.
Elisabeth Andreassen är en riktigt schlagerveteran - sedan början av 1980-talet har hon tävlat massor av gånger i såväl den svenska som den norska Melodifestivalen.

Vann i Europa 1985

1985 vann hon hela Eurovision Song Contest som en del av Bobbysocks med låten "La det swinge". Senast hon tävlade i den svenska Melodifestivalen var 2002 - då gjorde hon "Vem é dé du vill ha" tillsammans med Lotta Engberg och Kikki Danielsson. Låten slutade på tredjeplats.
- Sedan dess har jag fått låtar varje år. Men det måste verkligen passa, jag har varit med och vunnit så mycket att allt måste sitta riktigt ordentligt, säger Elisabeth Andreassen.
Först nu klaffade allt.
- Nu stämde det med låten och allt runtomkring. Det ska bli kul och det känns väldigt roligt att bli tillfrågad och känna att man fortfarande har en plats.
Tävlingsansvariga Christer Björkman:
- Det är oerhört kul att få se "Bettan" i Melodifestivalen igen. Ett kärt återseende av en av de stora klassiska vinnarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag