Electric Boys spelade i Stockholm på onsdagen. Foto: Mattias Forsberg
Electric Boys spelade i Stockholm på onsdagen. Foto: Mattias Forsberg

Electric Boys är tillbaka

Publicerad
Uppdaterad
Electric Boys
Debaser Slussen
BÄST: Niclas Fuckin´ Sigevall.
SÄMST: "Groovus maximus" bör ha två gitarrer.

Sveriges musiklandskap har förändrats så mycket att det är svårt att minnas att Electric Boys var en av de största grupperna för knappt 20 år sedan.
När bandet nu gör comeback är det knappast årets största happening - därtill är diskografin något för ihålig - men det är ändå en välkommen återförening.

Mycket av det beror på en försvunnen person. Niclas Sigevall kunde ha blivit en Mikkey Dee-succé, men gick upp i rök under "Groovus maximus"-turnén. Efter att inte ha rört ett trumset på 16 år är han tillbaka - och som han bankar! Vi är flera som står på tå långt fram bara för att kunna se vartenda dräparslag som denna mytiska figur drämmer till med. Frontmannen må heta Conny Bloom, publiken skanderar ändå "Sigevall, "Sigevall!".

När Electric Boys
får till ett krängande men tajt sammanfogat järnsväng, som i "Captain of my soul" och "Bad mother funker", är det positiv integrationsmusik på hög nivå.
Flera av de låtar som egentligen är bättre, som Beatles-psykedeliska "Mary in the mystery world", lyckas inte behålla sin lyster och sina nyanser live.
Bandet dansar vidare denna sommar och troligtvis längre. Förhoppningsvis i groovets tecken.
Martin Carlsson
Martin Carlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag