DE 11 000 I PUBLIKEN på Götaplatsen får bra betalt för att de tagit sig dit Hardcore Superstar bjuder på en verklig kalasshow. Foto: Tommy Holl
DE 11 000 I PUBLIKEN på Götaplatsen får bra betalt för att de tagit sig dit – Hardcore Superstar bjuder på en verklig kalasshow. Foto: Tommy Holl

Eld, rök och sprudlande energi

Publicerad
Uppdaterad
Hardcore Superstar
Götaplatsen, Kulturkalaset Göteborg.
Publik: 11 000 (utsålt).

BÄST: Engagemanget ger energi.
SÄMST: Den där akustiska låten förstörde tempot en aning. FANSEN: Pigga och i blandad ålder.
VI UNDRAR: Varför spelar de inte genombrottslåten "Somenone special"?
Oavsett om man gillar en viss typ av musik eller inte, så är det alltid kul att se på band som engagerar sin publik.
Band som på ett autentiskt sätt visar hur viktigt de tycker det är att man lyssnar och är vaken. Band som vill att publiken ska vara med i deras föreställning.
Göteborgarna i Hardcore Superstar är ett sådant band. De sprudlar av energi och söker hela tiden kontakt med sin publik.
I kväll är den stor och fyller hela Götaplatsen och lite till. Och publiken får bra betalt för att de har tagit sig dit, jag tror inte det finns någon som ångrar att de var där på den nya instiftade dagen, "Hardcore Superstar-day", som sångaren Jocke Berg skanderar ut från scenen.

Just Jocke Berg är en fenomenal frontman. Han verkar bestå helt av energi, en kraft han mer än gärna delar med sig av. Sångaren tar varje rörelse på allvar, och pratar och skriker åt sin publik som om han kände dem allihop.
Och de svarar med händer i luften vrål och allsång.

Mest sjungs det i hits som "We don't celebrate Sundays" och "Wild Boys", en låt som för övrigt är kvällens bästa. Tight, engagerad och framförd med tatuerad sleazerock-attityd. Klyschigt? Jo kanske, men levererad med hjärtat.
Hardcore Superstar på Götaplatsen är show. Det är sprutande eld, tjock rök, ett trumpodie som rör sig, videoskärmar med blinkande text, slagkraftiga refränger och framförallt ett band som gillar att stå på scen i sin hemstad.
En band som visar att Kulturkalaset och festen börjar med dem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag